Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.04.2013 19:58 - Тимаджийте купиха блог.бг
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 27664 Коментари: 39 Гласове:
61


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера 89% от Инвестор.бг бяха купени от групировката ТИМ чрез нейната медийна група „България он еър”. Така един от най-свободните сайтове в България –Блог.бг става собственост на „новият лидер на българската организирана престъпност”, както нарече преди 8 години групировката бивш американски посланик у нас в една грама до Белия дом. Очаква се собствениците да отправят предложение за изкупуване и на останалите акции за да придобият 100% от собствеността на Инвестор.бг.

Не е никак изненадващо, че „групировката на организираната престъпност” (пак според Джеймс Пардю) посяга към медия. Преди това го същото направиха известни олигарси и съмнителни структури, които изградиха медийни конгломерати, където словото се превърна само в още един инструмент за натиск и неморално обогатяване на своите чорбаджии. Неприятното в случая е, че този път атаката е към Интернет –мястото с най-много свобода в България -напук на собствениците на контролираните медии. Още по-неприятното пък е, че покупката на свободен сайт става няма и два месеца след самозапалването на Пламен във Варна, който протестираше именно срещу ТИМ, колкото и заинтересованите от рекламните си приходи медии се опитваха да го скрият.

Дали свободните мнения ще продължат да се разпространяват в Блог.бг, както и останалите сайтове на групата, само времето ще покаже, но аз си оставам песимист. Във всеки случай имам готовност да се махна от тази блог платформа :) Ако те не ме махнат преди това :)

Ако някой от блогърите в блог.бг, че и в България е съгласен с горния текст и има желание, моля да го копира и да го постне в блога си. Или пък да напише своето мнение по въпроса, за да видят мутрите, че тук таме са останали и граждани в тая окаяна страна. Не само народонаселение… Това ще е и своеобразен тест за новите собственици за тяхната поносимост към свободното слово. Ще е тест и за блогърите, като общество, което макар и разнородно е способно да покаже, че бившите „борци“ няма да могат да му влияят.

image



Гласувай:
61


Вълнообразно


1. haralanov - Долу ТИМ!
23.04.2013 20:07
Не е нужно да си Пламен Горавов и да го изкрещиш!
За да има нормална България ТИМ не трябва да ги има!
ГЕРБ и БСП-също!
цитирай
2. nativan44 - А тест за старите собственици?
23.04.2013 20:20
Свобода на словото ли е да изтриеш блог без предупреждение и на 4 запитвания защо вече 23 ден да няма отговор? Блог, който бе позитивен, без да насажда омраза (имам предвид гоги6666, повече вижте в моя блог по темата). Това не беше ли мутренски акт своего рода?

Ако излизам малко от темата, съжалявам, но ако ще го четат новите собственици добре е да се знае какво е вършено преди тях. А и обобщаването само до черно и бяло, смятам, че е погрешно.

Приятна вечер. :)
цитирай
3. krivoshapkova - та такааа
23.04.2013 20:20
Ако изгубим правото си на свободно слово, ще си направим друг блог.
цитирай
4. tit - Новите собственици ще влязат във владение в понеделник, мисля...
23.04.2013 20:23
Аз, лично, нямам намерение да проверявам "дали"!:(
Защото не вярвам, че "ще"!
Поносимост?
Мамкаму, ти се шегуваш!:(
цитирай
5. mamkamu - :)
23.04.2013 20:24
haralanov написа:
Долу ТИМ!
Не е нужно да си Пламен Горавов и да го изкрещиш!
За да има нормална България ТИМ не трябва да ги има!
ГЕРБ и БСП-също!


Съгласен! Лошото обаче е, че вече около 10 % от икономиката и тимаджийска. К`во правим, като ги махнем и стотици хиляди хора останат без работа? Това е шибаната ни действителност...
цитирай
6. mamkamu - @nativan44
23.04.2013 20:52
Сори за този случай, но не можем да отречем, че Инвестор, като общо спазва някакви основни правила за свободата да се изразяваш.
цитирай
7. mamkamu - :)
23.04.2013 20:55
krivoshapkova написа:
Ако изгубим правото си на свободно слово, ще си направим друг блог.


Знаеш, че всяко начало е трудно, в повечето пъти и безплодно. За това ТИМ купуват готови сайтове, а не развиват тепърва свои :)
цитирай
8. mamkamu - :)
23.04.2013 21:01
tit написа:
Новите собственици ще влязат във владение в понеделник, мисля...
Аз, лично, нямам намерение да проверявам "дали"!:(
Защото не вярвам, че "ще"!
Поносимост?
Мамкаму, ти се шегуваш!:(


Ми шегувам се, я :) Понякога обаче хем ми се смее, хем ми се плаче :)
цитирай
9. lado - Не е нужно да си Пламен Горавов и да го ...
23.04.2013 21:14
haralanov написа:
Не е нужно да си Пламен Горавов и да го изкрещиш!
За да има нормална България ТИМ не трябва да ги има!
ГЕРБ и БСП-също!

Минчо, прав си. Но само 45 %. Забравяш останалите престъпници, барабар с Костов
цитирай
10. lado - Е, Юри, подкрепям те!
23.04.2013 21:16
Файда няма, но поне да си кажем
цитирай
11. nativan44 - @#6 Като общо - да, но в частност? ;)
23.04.2013 21:32
А странно съвпадение ли е, че днес на първа няма(ше) някои дежурни абонати? Пролетно почистване. ;)
цитирай
12. mamkamu - :)
23.04.2013 21:43
lado написа:
Е, Юри, подкрепям те!
Файда няма, но поне да си кажем


Бе ние сме длъжни да си кажем... Иначе няма да спим добре ;) Въобще не се учудвам, че ме подкрепяш...
цитирай
13. tit - Сега - никой собственик няма интерес да си гони ...прочитопроизводителите!:)
23.04.2013 22:57
Как звучи, а?!:((
Но нужно ли е да се поддържа илюзията за такава фалшива свобода?
цитирай
14. blogerka - И като капак
24.04.2013 07:52
Гина модератор на blog.bg Простотията задължително на първа. Нарушени са всички правила на блоговете. ЗАЩО ли се пънете да пишете като ви оценяват, не по правилата, а по Gina интелект-1 гин.
цитирай
15. ok3223 - Слушай бате ...
24.04.2013 08:05
На голо дупе смях не се прави.
Ако, ако ... Ще се изнесем и, толкоз.
Интернет, засега поне, няма граници.
Засега поне, повечето тук, няма за какво да се оплачем.
Хората правят каквото могат, и требе да сме им
благодарни.
Наистина трябва ...
цитирай
16. pantaleev - Абе аз си мисля че всички ще ни изгонят хора
24.04.2013 08:57
Ще останат само Гербаджиите и тимаджиите и ще дойдат нови лица. Не искам да съ лош пророк ама някой ден този сайт може да реве че шегаджиите наречени тролове ги няма.
Нека да видим какво ще стане първо
цитирай
17. vmir - Би ли дал лик към тази грама да видим по възможност по-точно за какво става дума и, кого цитира ам. посланик.
24.04.2013 09:26
В 99% от случаите работата на разузнаванията се състои в издирване и повтаряне на местните източници. Всяка лъжа и простотия, сътворени в държавата ни, се връща от чуждите разузнавания като бумеранг върху нас. И се получава така, че когато потърсиш сигурна информация за престъпна дейност, опираш до образци на "доказателствата" като: "Тим са флагманът на организираната престъпност, защото Горанов изгоря заради тях". По същата логика, печално известните с тъпотията си горекоментирали хараланов, ладо и ок3223 трябва да бъдат провъзгласени за най-умните блогъри, защото според тях, всичко е от ясно-по-ясно и винаги имат конкретните думи, с които да го нарекат. Слушай ги само какви ще ги занареждат тези тримата ужким политически противници, и продължавай да вярваш, че не са марионетки на един и същ задкулисен играч, кукловодещ попълзновенията на простотията и клеветничеството, защото това му е бизнеса - да се възползва от простотията у нас. А тези три умопомрачително тъпи човечета имат повече простотия, отколкото една четвърт от всички българи.

цитирай
18. анонимен - Със здраве да си го ползват!
24.04.2013 09:46
И дано наритат бъгавите модератори!
цитирай
19. dolito - w8
24.04.2013 09:55
Чакайте, хора! Малко търпение, най-лесното е да се изтрие нещо.... Направих си регистрация само, защото ви чета (не искам да си затривате всичко!). А и така или иначе все я отлагах (въпреки постоянното мрънкане на приятели, които ме навиваха да пиша). Това е свободен блог, не вярвам някой да го бута. Пък и не вярвам въобще, че им пука какво си пишат хората тук. Дано греша, но не мисля, че ще се стигне чак до нещата, които очаквате.
цитирай
20. kostas - Според мен това обстоятелство е доста предизвикателно .Дава възможност за по -директна комуникация
24.04.2013 10:07
В смисъл " Право куме в очи!" Време е да спрем да бягаме ,да се крием и да се снижаваме.Превръщаме се в бегълци ,до кога ще бягаме и каква е гаранцията за по- добро и спокойно място !! В цялата държава и във всички институции са се настанили подобни елементи , решили са ,че това е тяхното време и място !! Да ама реалноста показва ,че е нужно да преоткрием други качества за утвърждение собственото си статукво . Няма да ги изброявам , нека го направи всеки в съзнанието си .Всяка крачка назад ,посока бягство е поражение , в случай,че не е за по добра позиция за ответен удар .Живота си е една борба - да се поборим ,някой ще спечелиМ ,други ще загубяТ!!! Такова си е то --време разделно!!!
цитирай
21. ran - откровено да е тогава :)
24.04.2013 10:27
kostas написа:
В смисъл " Право куме в очи!" Време е да спрем да бягаме ,да се крием ,да се снижаваме.Превръщаме се в бегълци ,до кога ще бягаме и каква е гаранцията за по- добро и спокойно място !! В цялата държава и във всички институции са се настанили подобни елементи , решили са ,че това е тяхното време и място !! Да ама реалноста показва ,че е нужно да преоткрием други качества за утвърждение собственото си статукво . Няма да ги изброявам , нека го направи всеки в съзнанието си .Всяка крачка назад ,посока бягство е поражение , в случай,че не е за по добра позиция за ответен удар .Живота си е една борба - да се поборим ,някой ще спечелиМ ,други ще загубяТ!!! Такова си е то --време разделно!!!

Конфликтната позиция, заета в блог.бг е много удобна за печалбите на ТИМ. При това блогъра е лесен за манипулиране - някое бан-че и скандала е готов, а оттам и прочитите растат.
Та снижаването, както казваш, е точно позицията на борец за правдини - всеки ТИМ ще те хареса.
цитирай
22. kostas - ran !!!!!! РАН МОЯ ГРЕШКА !! КОРИГИРАХ Я !!!!
24.04.2013 11:05
* Време е да спрем да бягаме ,да се крием ,да се снижаваме. * ДА СЕ ЧЕТЕ :

ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА БЯГАМЕ ,ДА СЕ КРИЕМ И ДА СЕ СНИЖАВАМЕ !!!! Извинявам се !!
цитирай
23. sepuko - "Паживьом - Увидим"
24.04.2013 11:41
Не бързайте със мрачните прогнози...представяте ли си,че може да е за добро новата придобивка - аз НЕ! - ама "Паживем - Увидим"!
цитирай
24. viovioi - Инвестор да духа супата!
24.04.2013 12:50
- Три пъти ура за ТИМ!!!
Ура,Ура,Ура!!
цитирай
25. romanticgirl25 - Ако изгубим правото си на свободно ...
24.04.2013 13:53
krivoshapkova написа:
Ако изгубим правото си на свободно слово, ще си направим друг блог.

Съгласна съм-а данпавим друг блог, но ако почнат да трият е много гадно, щото някои тук имат ценни неща, стихотворения, какот аз в фейса имам снимки и ако компа ми ес повреди там винаги си ги има всички снимки. Ужасни са тези ТИмаджии-ако наистина е това което си мисля ще се изнасяме.
цитирай
26. georgimet - споко!
24.04.2013 14:19
Просто свестните блогъри ще спрат да ползват блог.бг. Бойкот и на други сайтове, купени от ТИМ, и така, докато се окаже, че ТИМ са дали сума пари за нищо.
цитирай
27. planinitenabulgaria - Тимаджиите - те са параван на руски групировки.
24.04.2013 14:21
А руските групировки имат пари от газовите кладенци, от нефтените, от диамантите и златото. И където намерят по света почва, такиви работи прорастват, като ТИМ. Те не са само във Варна, където имат дори пристанище, те влагат парите си вече в цялата страна. Иначе ще им ги откраднат както сториха кипърските банки. И за да не става това ще се появяват молове, карфури, бизнесцентрове. Дори да няма никаква нужда от тях.
цитирай
28. tikoev - Някога един от Великите и Мъдрите ...
24.04.2013 14:29
Някога един от Великите и Мъдрите казал, че когато сменят пастира само стадото смятало, че сменят собственика. Хубав ден!
цитирай
29. blackpredator - Първо щях да коментирам Вмир,
24.04.2013 15:12
но микроскопа ми е в офиса. А и жизнената клетка на неговото мислене, не съм убеден, че с оптичен микроскоп ще се изучи...
.
На мен лично все ми е тая, дали ТИМ ще бъде собственик, или някой МИТ.
В сегашното състояние, блог.бг е МИТ, носталгична приказка, само с две години давност.:(
Ако не сложат цензура /тук подкрепям опасенията/, то блога може да си върне предишното лице, макар и леко ретуширано...
Поне да си приличат...
цитирай
30. mar866 - ...
24.04.2013 15:15
хе хе!!! Инвестор клекнаха пред ботове, помпаджии и обвинения от наша страна в неграмотност и решиха да се отърват от сайта:)))

новите, бълха ги ухапала, решили са да изперат някое и друго куфарче:(

споко, минала съм през закриване (фалит или продажба) на няколко сайта, нищо не се е променяло, а ние пак сме тук!
цитирай
31. ka4ak - Юри,мислите си,продаваш ли ги?!
24.04.2013 15:49
Благодаря за информацията,но не виждам какво те дразни,ако си свободен блогер!!!
В моя блог е свободната зона на Blog.bg и нямам намерение,ДА Я, ПРОДАВАМ!!!:)))
цитирай
32. spasymyr - "Във всеки случай имам готовност"
24.04.2013 18:21
Дори да си сам администратор на собствен сайт няма да е твоята воля или по някакъв начин щесе опитват да те вкарат в коловоза. Живеем отдавна в информационната война и ако нещо се копува от този вид то определено не е в полза на свободното слово. Я си направи гаргара и напиши нещо хвалебствено за този тип бизнес за да видиш как ще те вейнат дупедавците безплатно на челно място и ще разбереш, че светът може и да бъде добър. :) Заключенията ги свързвай с глобалната политика, защото Ганьо като дупедавец няма равен на себе си.
цитирай
33. godlieb - Hemy VARNALIS
24.04.2013 19:58
НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО КОЙ ЗНАЕ КАКВО. ПРОСТО ИНСТРУМЕНТАРИУМА ЗА СВОБОДА НА ИЗЯВА ПРЕМИНАВА ОТ ЕДНИ РЪЦЕ В ДРУГИ. СТРУВА МИ СЕ ТОЗИ БЛОГ МОРАЛНО ДОСТА ПООСТАРЯ. ДА ВИДИМ - ЩО НОВО ЩЕ НИ ПРЕДЛОЖАТ. НАДЯВАМЕ СЕ - ДА НЕ СЕ ЗАПОЧНЕ С ЛИМИТИРАНЕ НА ОБЕМИ, СВАЛЯНЕ НА ПОСТИНГИ, И ЦЕНЗОРШИПИНГ. ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН СЛУЧАЙ - НА КРЕАТИВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ СЛЕДВА ДА БЪДЕ ГАРАНТИРАНО - ЧРЕЗ АВТОРИДИРАН БУТОН - АВТОРИТЕ ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ И ИЗБЪЛВАНАТА ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА ВРЕМЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ - ПРЕДИ НАПУСКАНЕ НА БЛОГА. НЕ ПРЕСТАВАМЕ ДА СЧИТАМЕ, ЧЕ WWW.BLOG.BG Е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ОПТИМАЛЕН ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ WWW.BLOGSPOT.COM. ДАНО ДА НЕ ГРЕЩА. БЛАГОДАРЯ ВИ.
цитирай
34. vmir - 29. blackpredator - Първо щях да коментирам Вмир,
24.04.2013 21:57
blackpredator написа:
Първо щях да коментирам Вмир, но микроскопа ми е в офиса.


Бре пиле шарено, аз ли да те уча, че докато червейчетата и мушичките ти изглеждат като огнедишащи дракони, навсякъде трябва да си носиш микроскопа?
цитирай
35. ursa - Сигурен ли сте ,че и хляба не ви е продаван от ТИМ
27.04.2013 11:58
В Р.България е практика да се хвърли медийна бомба ,а как да знаем дали е истина и ако е така- не купувай хляб .
цитирай
36. komunisticheski - ще видим
28.04.2013 16:45
времето ще покаже. може да си стоят неудобните блогове, за да симулират измамна свобода на словото. иначе като ги закрият какво - блогспот или уърдпрес предоставят и без друго по-добра услуга
цитирай
37. radalia - И
28.04.2013 21:27
във фейса си го сложих. Без коментар!
цитирай
38. injir - Ние сме в шибана действителност.
08.05.2013 00:04
Ние сме в шибана действителност.
цитирай
39. godlieb - Пардю или Пердю!?!
03.01.2014 13:05
Този Пардю - той пък - изобщо не е от групировка. Ти гледай работа да има. Който успял - успял. "На крак о парии презрени" - отдавна никой не си и спомня.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471571
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол