Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.05.2013 11:48 - Маймунски неприятности или бананови избори 2013
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 8000 Коментари: 9 Гласове:
17

Последна промяна: 20.05.2013 11:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageСъс завиден талант и упоритост, които не всеки народ може да притежава, българинът успя за пореден път да изпрати в парламента невъзможна смесица от свои представители. Наистина се изискват редки способности и качества от четири избори за парламент в последните 12 години и четирите пъти да избираш грешните хора, способни да доведат страната ти до състоянието, което е днес –най-бедната и най-корумпирана държава в Европа.

Покрай това се сещам за един експеримент проведен с маймуни, при който всяка една от тях вкарвали в клетка с множество бутони вътре. При натискането на един от тези бутони  пред примата падал банан, при натискането на останалите се пускал слаб ток по тялото му. Показват на маймуната цялата тази работа и после я оставят, за да видят как ще действа тя. След кратко колебание маймуната натиска първия попаднал й бутон. По тялото и протича ток и тя се втриса. Опитва втори – пак ток. След третия грешен бутон маймуната пощурява и започва неистово да тряска по бутоните. Дори не обръща внимание на появилия се банан...

Цялата тази маймунска работа е много сходна с изборните упражнения на българина, който отдавна е пощурял в избора си и избира ли избира, загубил ум и разум. Обикновено след всеки избор той получава 4 годишната си болезнена доза ток, но със впечатляващо умение, когато дойде време пак да избира, отново натиска грешния бутон.

В резултат от това новият българският парламент се напълни с мутренски имитации на дясното, бивши комунисти с апетити за преразпределение, турско-българският хор на един олигарх и фашизоидни психопати.

Стотици хиляди десни избиратели обаче няма да бъдат представени в бъдещият парламент най-вече заради арогантността и късогледието на т.нар. „автентични” десни, които успяха за пореден път да се изпокарат дори в деня за крайна регистрация на участниците. Така останките им се нароиха още повече и се присъединиха към останалите забравени от всички ни парченца и трошички от иначе силния преди години СДС. Най-после подадената от Иван Костов оставка от ръководния пост в ДСБ обаче, може да е нов шанс за поне частично реанимиране на дясното чрез избирането за лидери на млади нови лица, необременени от старите кармоли и политически тежести.

Въпреки това обаче, има нещо ненормално в държава, в която Волен Сидеров взима три пъти повече гласове от Иван Костов...

Извън Парламента останаха и кандидатите на протестиращите от февруари и март, които не успяха да представят общи листи, а се явиха разпокъсани в незнайни формации, които в общи линии повтаряха безумните искания на „Атака” за национализация, колониално робство, престъпни супермаркети и чуждестранни грабители. Това, наред с проявената абсолютна липса на интелект и грамотност ги запрати нейде на дъното на изборната класация... За това допринесоха и националните медии, които общо взето не говореха за тях. Може да се предвиди обаче, че скоро отново ще почнат да ги споменават, защото те показаха, че може да са малко, но компенсират това с кресливост, която за зла участ ще демонстрират тепърва по улици и площади. Очеваден пример за това беше изборната вечер, когато 200 полупияни елемента изправиха на нокти цяла България.

Онези пък кандидат политици, недостигнали така лелеяния 1%, осигуряващ им държавна субсидия за 4 години напред, поискаха касиране на изборите, проявявайки абсолютно неуважение към онези, които си бяха дали зор да излязат до изборните секции в поредния отчаян опит да налучкат бутона, който ще пусне бананчето.

Друг въпрос е, дали интелектуалният капацитет на нацията не е вече изчерпан и тя просто не е способна да излъчи от своите редици кадърни и морални хора, на които да делегира правата по управлението си, поради простата причина, че те вече не съществуват. Или накратко казано, бананче просто няма...

image

Текстът е публикуван със съкращения във в-к "Репортер"

Едно уточнение: Авторът не е партиен, нито някакъв друг член на разни масови формации и се надява никога да не бъде такъв.



Гласувай:
18



1. syrmaepon - Крайно време вече е народът да пуска ...
14.05.2013 12:02
Крайно време вече е народът да пуска тока,а маймуните в парламента да подскачат )))) Е поздравихме се след 23 години с първото наистина демократично явление /алилуя/ - някои вождове подадоха оставки )))) Обаче Станишев е още победител,макар ,че ми изглежда някак сърдит от победата )) и не си подава оставката,макар,че тихо му я искат ) Лошото е че иде зима и сигурно си спомня за Виденовата и затуй е тъй смръщен.През целите избори някак ми се струваше,че никой освен Бойко не щеше да управлява ) в опозиция им е по-топло.
цитирай
2. lubomir33 - На така наречените "десни...
14.05.2013 13:43
На така наречените "десни" политици все народа им е виновен.
Не ги разбира, подлъгва се по обещания и т.н.
Тоест, ние сме много хубави и умни, но народа това не го разбира и все се лъже. Само че в крайна сметка за да успееш в политиката трябва да знаеш как да го направиш.
Не можеш само да стоиш и да се правиш на много умен и обиден.
Отделна тема са безумията на "десните" ни политици, които напълно отричат национализма / Иван Костов даже го "погреба" / , а после се чудят защо хората не ги подкрепят и защо национализма ни се представлява от палячовци като Волен Сидеров. Проблема е във Вас, а не толкова в народа.
цитирай
3. mamkamu - @ syrmaepon
14.05.2013 14:01
Да, подаването на оставки направи наистина добро впечатление! А за управлението... то май и ББ не щеше много-много да управлява накрая :)
цитирай
4. mamkamu - @lubomir33
14.05.2013 14:11
Бе те всичките ни политици са българи, нали? И ако ние българите не успяваме да излъчим от нашите среди читави хора да ни управляват, явно причината е в самите нас. Или просто няма вече кадърни и честни хора в тая страна...
Национализма не искам да го коментирам, защото всеки слага различен смисъл в тая дума...
цитирай
5. lubomir33 - Бе те всичките ни политици са бъл...
14.05.2013 14:43
mamkamu написа:
Бе те всичките ни политици са българи, нали? И ако ние българите не успяваме да излъчим от нашите среди читави хора да ни управляват, явно причината е в самите нас. Или просто няма вече кадърни и честни хора в тая страна...
Национализма не искам да го коментирам, защото всеки слага различен смисъл в тая дума...


Национализма е имунната система на един народ.
Отстояване на националните интереси.
Какво толкова сложно има?
А за това, че нямаме кадърен елит има много причини и това е един много дълъг разговор
цитирай
6. tit - Сега, искаш да кажеш, че ние, дето сме гласували сме маймуни
14.05.2013 22:41
или - че ни обърнаха на маймуни?!:)))

Дясното трябва да се създаде, реанимацията на миналото е безумие, мисля...или маймунджалък!;)
/имаше такъв коментар в твой пост по-назад, май/

Тези избори показаха само едно - половината граждани не се доверяват никому. Политическата ни класа обаче, продължава да се държи като...маймуна!:))
цитирай
7. evrazol - Всичко си е в реда на нещата
14.05.2013 22:42
Партиите се деидеологизираха
Нацията се денационализира, а народе се отродИ.
Какво тогава е нормално да се получи.

По цял свят довчерашните клишета /идеологически и общностни/ не работят, но всички, макар да съзнават, че не може вече по старому, си протестират. Както българите още си жалеят за Тато. Незнаещите избират неможещи, а знаещите и можещите са малцинство.

Колкото и да се съпротивляваме - катарзисът е неизбежен, и богатата, и бедната простотия ще дадат фира. Когато се научим да разпознаваме ума, вместо да посрещаме по дрехите, може и да се оправи нещо. Но за да стане това споменатата по-горе фира е задължителна. Обществото би си живяло чудесно, ако изчезнат "горните" му 5% и "долните" 35%, които са в симбиоза и взаимно зависими.

Според мен не трябва да се пречи на процеса, а да му се помага да стигне своя край. Колкото по-зле, толкова по-добре.
цитирай
8. kbalenciaga - mamkamu, а защо и ти се държиш, като тези маймуни от експеримента?
15.05.2013 00:53

И тебе те удря ток при натискане на различни бутони.
И банан ти пускат, ама ти така и не разбираш, при натискането на кой точно бутон ти пускат банана. Не знаеш и кой ти пуска този банан.

Ток ти пускат вече 23 години, чрез така наречените десни, ама ти май изобщо не се усещаш?
Та стигаш до там, че искаш да сменят десния кабел с по нов, който по функционалност и направа не се отличава от стария.
И да продължават да ти пускат ток?

-Ааа, кой ти пуска банана ли?
Ами разбира се Червените олигарси, които са кукловодите на Костов, Гоце, Лютви, Волен, Боко Тиквата.
А те ти пускат този банан, защото ти не можеш да живееш без тях...
Иначе защо ще ги търпиш, да ти пускат ток, чрез така наречените десни?
цитирай
9. staler - несъмнено си прав --в нормална д...
15.05.2013 05:30
несъмнено си прав --в нормална държава въпросите на сидеров ще са част от програмата за управление на правителство на една дясна,нац.-отговорна полит.сила,а такива като костов няма да имат право повече да участват в избори.като лица изтърпяващи наказание.очевидно е че г-н сидеров е нещо като клоуна на кралския банкет---крещи истини и гримасничи,обижда краля и се разхожда в салатата му,от което всички богопомазани гости искренно се забавляват.но не забравят да му пернат по един зад вратът--за всеки случаи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471481
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол