Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.02.2014 20:31 - И около Росен Петров се размириса лошо
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 11048 Коментари: 18 Гласове:
47

Последна промяна: 10.02.2014 20:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageКогато някой политик вземе да приказва, че за свършването на определено тривиално действие го зове „кръвта на дядовците му”, настръхвам и почвам някак да ставам подозрителен. Щото тоя елемент е или достатъчно глупав да си вярва, че такива приказки въобще могат да имат някаква смислена причинно-следствена връзка, освен сантиментална, в един съвременен свят или просто си мисли, че слушателите му са достатъчно глупави, та да му ръкопляскат и възхищават на изречените патетични простотии. И в двата случая, обаче от тоя политик и чеп за зеле не става. На такива сме се нагледали и толкова преситили, че ни присядат. Не можем да ги преглътнем вече... Щото лайната се не преглъщат. Миришат…

Същите думи използва и водещият Росен Петров, за да обяви публично в ефир, че се впуска в политиката и става член на партията „България без цензура”, чиито лидер Николай Бареков пък беше негов гост. Това и цялата му прочувствена реч, която той изчете просълзен пред бъдещия си партиен шеф, че и подаръкът, който беше приготвил за него накараха хиляди българи да изгубят ума и дума в потрес от наглостта и нарушаването на всякакви етични журналистически норми от страна на Петров.

Н
ям потрес предизвика преди дни и подкрепата заявена от бившия президент Петър Стоянов за същата тая партия на Бареков по време на учредителното й събрание. Потрес предизвикваха и дългогодишните прояви, като журналист, и на самия Бареков, който от пълен медиен лакей на Бойко Борисов се превърна, като някакъв сръчен фокусник, в негов най-лют враг. Фокуснически постъпиха и ръководените от него преди време медии на клана КТБ-Пеевски-мама, преминавайки от любов към омраза.

По онуй не толкова далечно време България не беше виждала такова агресивно разрастване на медийна група, а днес пък не сме виждали такова агресивно медийно отразяване на действията на едно новопръкнало се безсилно политическо лице и водената от него партия. Това особено важи за медиите на Мама и Син, които не се свенят да показват пристрастността си към т. наречения в интернет Ники Дудука. Така те напълно оправдават кредитите взимани едно време за тяхното и
зкупуване, облъчвайки средния гледащ телевизия, четящ вестници, че и влизащ в интернет българин със своята версия за ставащото в страната. Известните журналисти, работещи там също заработват парите си с рядко срещан хъс предизвикван единствено от броя на паричните знаци. Щото за да останеш принципен журналист принципно се изискват топки…

imageТипичен пример бяха митингите на „България без цензура” и преди и след да стане партия, на които можехме да видим все едни и същи по тип лица из цялата страна, повечето от които около 18-годишна възраст, с обръснати глави и носещи чисто нови партийни знамена и надписи.

И понеже и у нас и в световен план, през последните години начините за влияние над ума на средната електорална единица нараснаха в пъти, посредством телевизия и интернет, а същата тази единица не е помръднала ни на йота в интелектуалното си развитие от времената на Андрешко, то затова такива политически формации ще бъдат все по-срещано явление. По последни данни на разни социологически агенции, за това ултрапопулистко и суперклиентелистко политическо новообразувание, оглавено от човека-фокусник, ще гласуват над 7 % от българските граждани, което прибавено към онези, които дават своя вот по традиция за популистко-националистическите партии, по същество се явява своего рода лакмус за състоянието на интелектуалното ниво на средния български избирател.

Размириса се вече много в тая страна, жалкото е че повечето от хората са свикнали вече с вкуса на лайната толкова, че си мислят, че похапват сладко баница със сирене и масло. Така поне им обясняват някои медии в опитите да им пробутат поредния измислен месия след Царя, Първанов, Станишев, Бойко и Орешарски…

Ето и видео от потресаващото събитие, ако някой случайно го е пропуснал.


image



Гласувай:
47



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Дано не съм
10.02.2014 22:09
права, но смятам, че Бареков ще влезе в парламента.
Българинът гласува за всеки нов на хоризонта, без да се е научил да преценява трезво нещата.
цитирай
2. mamkamu - ?!
10.02.2014 22:26
анонимен написа:
mamkamu, пак ли ще успеят да излъжат „народа“

Нима до сега не са го лъгали... "народа"?! То един път излъган, втори път излъган... накрая те взимат за мезе :)
Съжалявам, че така обобщавам, но резултатите са налице, независимо от причините.
цитирай
3. blackpredator - Хубав тандем
10.02.2014 22:29
Ники Дудука и Росен Петното...
цитирай
4. mamkamu - Да
10.02.2014 22:40
angpiskova написа:
Дано не съм
права, но смятам, че Бареков ще влезе в парламента.
Българинът гласува за всеки нов на хоризонта, без да се е научил да преценява трезво нещата.

Да, по всяка вероятност, ще влезе Бареков в Парламента и дори в Европейския парламент ще прати депутати подпомогнат от парите и медиите на определени лица.

А ние, българите, още от Вазово време не сме изтрезнели... щото пиянството на един народ може да сътвори чудеса и геройства, но може и бая простотии и катастрофи да създаде :) Зависи накъде ни побутнат водачите ни... Щото ние обичаме някой да ни ръководи и да поема така отговорността вместо нас. По лесно е... пък и и ма кой да псуваш за собствените си неудачи :)
цитирай
5. mamkamu - :)
10.02.2014 22:42
blackpredator написа:
Хубав тандем
Ники Дудука и Росен Петното...


Лика прилика са си. Лошото е, че много се нароиха таквиз :)
цитирай
6. started - ти какво очакваш от медийния капут на всяка власт и от олигофрена- милиционер със размаз
10.02.2014 23:39
Ти какво очакваш от медийния капут на всяка власт и от олигофрена- милиционер със размазан нос-чудеса ли ? Обикновени марионетки на болшевишките кукловоди,изпълняват поставените им задачи.Партията-майка се рои постоянно. Кръговрат на комунисти и ДС ченгета- навсякъде са !
цитирай
7. bojil - Явно кукловодите на "парт...
11.02.2014 08:42
Явно кукловодите на "партията" са наредили мутрите да преминат на временно разположение на Баряков.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Здравей!
11.02.2014 09:09
Видеото е класика в жанра, но къде е червената точка за родителски контрол?
Иначе нищо ново под слънцето. Ваймар ражда клоуни които после се превръщат в чудовища. София не прави изключение, но слава Богу, че мащабите са други и "чудовищата" и не напускат ареала си. Все пак ако бъдем честни без помоща на медиите подобни персони не биха имали никакъв шанс. Независимо от парите на "КТБ-Пеевски-мама" ако на сергията не стояха скупчени журналисти за продан отново такива персони нямаха да имат шанс. И ако използваме Марксовата формула за Капитала и за политиката то Политическия проссперитет е равен на :
Пари плюс "свободно слово" плюс пари '. И е така не само у нас. Ето започнат ли избори в еталона на западната демокрация първото което почват да следят не са програми, не са житейските виждания на кандидатите , а това кой колко пари събрал и ще събере през кампанията си. Коя КТБ и мама застанала зад кандидатите. Нямаш ли си майче и банка си неизбираем ако се гласиш за политик, и си на свободна практика ако си журналист. Не напразно и водачи на популистките партии у нас са журналисти- Атака, СКАТ, Барековата.
Скачате сега всички срещу Пеевски. Ами той се стреми като всеки предприемач да захапе по голям дял от пазара. Не смятам, че ведтниците му по лошо се списват от другите, затворил е цикала/издателство, печат, разпространение/ и са по ефтини. Ивоят срещу него от останалите издатели е по скоро вой на конкуренти, отколкото разлика в ценностната система. Собствениците на часовите вестници да не са херувими? Априлската линия в редакцията бе заменена с бизнес-линията на издателя. Честно не знам кое е по добре, зле... Лично аз съм изумен от това което става на "вашия терен"-медиите. Довчерашни танцЬорки, водещи. Коментират политика, реактори, изкуство...Хора които нямат най елементарни познания по финанси , говорят за макрорамки, громят и отричат практики надживяли вековете. Това опростачване доведе Борисов, Бареков, Волен...
цитирай
9. vmir - "...жалкото е че повечето от хората са свикнали вече с вкуса на лайната толкова, че си мислят, че похапват сладко баница със сирене и масло..."
11.02.2014 09:54
Чудя се само колко ли измежду феновете на дудука го вземат насериозно и колко заради съзнателна спекулация. Моето усещане е, че все хак, късмета този път ще бъде на страната на България, но това е Божа работа.
цитирай
10. ve6titsa - Толкова ми харесваше
11.02.2014 10:03
т.н. операция "Слава", че само заради това си пусках телевизора в неделя. Дори нямах намерение да гледам интервюто с Бареков, но реших, че Росен ще извади на показ онези неща, от които все още се вдига пара. А той реши да скочи в мръсната вода без дори да си е построил лодка. Много съжалявам. Поне ми остава това, което пишеш ти.
цитирай
11. apostapostoloff - Истината е тук:
11.02.2014 11:56
http://apostapostoloff.blog.bg/drugi/2014/02/11/bydeshtiiat-kabinet-na-barekov.1237426
цитирай
12. yotovava - Китайското проклятие - Да се случи да живееш в интересни времена
11.02.2014 12:06
вече взе да ми писва. Особено когато на хоризонта пръкват като охлюви все повече "интересни" личности.
Между другото тия лозунги от снимката не само намирисват на партийните манифестация. Те просто са взети оттам.
цитирай
13. soleilelle - Здравейте
11.02.2014 13:31
дори като се оставят настрана всички качества като журналист на Бареков ,дори да се забрави че е ,,музикант на дудук ,, и прочие ,достатъчно е да се знае ,че Бойко Борисов е КУМ на Бареков !!! т.е. Борисов и Бареков са роднини (не знам по каква линия) и да се извърти Бареков така ,че да почне да мята най-гнусни истории по кума си !!! това само по себе си говори за личностните качества на Бареков.
цитирай
14. theeconomist - Остава ни само да викаме:
11.02.2014 15:17
"...мамка ИМ"! :-))
цитирай
15. dobronameren - Здравей, мамкаму
11.02.2014 15:41
Имам 2 неща за тебе. Първото е важното - в поредицата имена на "поредните измислени месии" от последното ти изречение липсва Иван Костов. Аз не бих го пропуснал, още повече, ако съм споменал и Бойко Борисов. Зная и защо ти си пропуснал Иван Костов. Мисля, че грешите!
Но дотук. Най-малкото, защото впечатлението ми е, че си демократ, а не твърдоглав комунист. И не бих написал този коментар, АКО не видях второто нещо:
Виж кой те харесва. Аз лично бих се притеснил много, ако ме похвалят angpiskova, vmir, blackpredator, vv51 ... Знаеш ли какво означава това? Че грешите като не виждате разликата между демократа Борисов и комуниста Станишев-Орешарски. а твърдите, че само Костов е демократът. ТОВА ИМ ХАРЕСВА на тези!
Защо им помагате да ни разделят? Не разбирате ли ТОВА?
цитирай
16. pesho - От всички които ни управляваха през ...
11.02.2014 19:15
От всички които ни управляваха през последните 25г.не видяхме нищо хубаво.БКП,СДС,ДПС ,цар и бодигард и кой ли още не се гавриха с този народ.

Защо плюете толкова по Бареков,той и хората му не са били във власта и за разлика от някакви петна, лекета,алкохозирани, наркоманизирани студенти и други платени елементи излиза по площадите с лицето си
цитирай
17. christof - От всички които ни управляваха през ...
11.02.2014 19:44
pesho написа:
От всички които ни управляваха през последните 25г.не видяхме нищо хубаво.БКП,СДС,ДПС ,цар и бодигард и кой ли още не се гавриха с този народ.

Защо плюете толкова по Бареков,той и хората му не са били във власта и за разлика от някакви петна, лекета,алкохозирани, наркоманизирани студенти и други платени елементи излиза по площадите с лицето си

Пешо, че другите да не са излизали с гъзовете си по площадите? И трябва да си твърде тъп, за да правиш разлика между Ники Дудука и Бисер Петното. Само имената им са различни.
цитирай
18. pesho - По скоро не правя разлика между П...
11.02.2014 20:30
По скоро не правя разлика между Петното и Винету без скалп от Банкя,а и като гледам в последно време има една платена групичка която е излязла точно с гъзовете си ,дирижирана от същия индиянец.
Само да спомена че не съм фен на днешните управляващи,но ако алтернативата име е Боко и Цвъ Цвъ,не мерси
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470648
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол