Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.04.2014 20:42 - Тъмни сенки в Розово
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 22518 Коментари: 35 Гласове:
37

Последна промяна: 28.04.2014 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageТия дни жителите на село Розово прогониха търсещите убежище от ужасите на войната три семейства сирийци. С викове „България за българите”, „тия са по-лоши от цигани”, „има си лагери, да ходят там”, „искаме руски бежанци” жителите на това казанлъшко село се възпротивиха срещу току що настанилите се в една къща 11 възрастни и 6 деца.

Потресаващото в случая не бе диващината и тесногръдието на жителите на селото. Не бе нито простотията, нито моралното падение на облеклите новите си анцузи розовчани. Не бе дори и липсата на всякакъв помен от съчувствие, съпричастност и човещина. С такива прояви на населението из Родината вече свикнахме и те са си за сметка на приносителите им. Покъртителното в случилото се онзи ден бе, че някой си позволява да определя, кой да се настанява или не в частен имот, само защото наемателят е от определена етническа група, без настанилият се да е дал някакъв повод за това вършейки нещо лошо и противозаконно,. Бежанците са платили на възползвалият се от затруднението им собственик на къщата безбожния месечен наем от 1200 лв. –нещо немислимо за този район от страната. Нахалството на подивелите от ненавист селяни дори стигна дотам, че питаха, защо кметът не бил предупреден, че в селото ще идват сирийци, сякаш законно пребиваващите в България чужденци нямат правото да наемат къща, където намерят за добре без преди това да предупреждават, каквато и да е власт.

Тревожното е и, че този антихуманен опит успя – бежанците напуснаха селото уплашени за собствената си сигурност и тази на децата си... За пореден път! Така се оказа, че тук за тях е почти толкова опасно, колкото в Сирия, а утре този пример за гонение може да бъде последван от други такива лоши хора, които могат да си измислят най-различни поводи за да изпъдят някого от дома му или, не дай си Боже, да му сторят нещо по-лошо. Причини разни – този, защото е обратен, онзи, защото е откровен, друг заради цвета на кожата му, четвърти заради религията му, пети защото просто гледа на света с различни очи от техния замъглен и късоглед поглед... Трябва ли да бъдем щастливи от това, че една озверяла тълпа успя да изгони едни хора, само поради лишеното от всякакъв смисъл подозрение, че тези хора са престъпници щом са сирийци? Трябва ли да оставяме такива екземпляри, въпреки стряскащото си мнозинство, да вършат злините си в собствената ни родина? Тук е мястото на държавата, която да предприеме съдебни мерки срещу определени хора за разпространение на расова ненавист и омраза. Защото тя, омразата към различния от нас, е като чума - разпространява се бързо, особено сред безпросветното население и взимането на санитарни мерки е неотложно за да запазим нацията си със здравословен морал. Едно дете там, в дълбоката провинция, обаче се оказа по-достойно от цялата пасмина около него, изричайки няколко думи на съпричастност и разбиране към бегълците. Въпросът е, колко ще запази човещината си това малко симпатично момиченце в тази токсична атмосфера и как ще разсъждава то след 10 или 20 години?!

Наричам участвалите в изгонването розовчани „лоши“, защото онзи ден те извършиха зло и всякакви доводи, които ги оправдават, като бедност, тежък живот, шибана държава, манипулации от страна на медиите, не могат да оправдаят извършването на една такава постъпка. Злината си е злина, дори извършена под благовиден предлог! Обикновено лошите хора не се изживяват, като такива. Обикновено те мислят себе си за добри и знам, че такъв е случаят и с тези наши сънародници от Розово. Дори съм уверен, че те мислят, че правдата е на тяхна страна. Та нали пътят към ада е постлан с добри намерения! До тук естествено се стигна, защото днес в българското семейство обикновено се разпространява едно подобие на морал, познато още от времената на Бай Ганьо, където понятията чест, достойнство, милосърдие и човеколюбие просто отсъстват, изтласкани от келепира, преклонението пред материалното и ненавистта към различния.

Така селяните от Розово показаха, че освен расизма, тесногръдието и лошотията, не са им чужди и селянията, която е на крачка да затрие цял един в миналото горд народ наречен българи.

„Хубава страна, ама лош народ“, казваше преди години един наш сатирик и е видно, че с всеки изминал ден той става все по-прав.

На фона на цялата тая гнилост и смрад, някак още повече изпъкват действията на добрите хора, които живеят в страната ни. Такива са, например, ония неколцина наши съграждани, които се опитват да помагат на бежанците, отсрамвайки ни заради действията на такива дивни селяци, като онези от иначе хубавото казанлъшко село с прекрасно име Розово.

Автор: Юрий Александров


П.П. За да се избегнат спекулации.
Авторът на статията е живял над 9 години заедно с турци в една къща и е имал за непосредствени съседи в продължение на около 4 години цигани. На улицата, на която е живял в последните години, на десетки метри от него са живели още араби и китайци, без естествено да се взимат предвид арменците :) През първите си 10 години пък той е отрасъл в непосредствена близост до една от мини циганските махали в София, която днес вече не съществува. Ако трябва да обобщава, авторът не обича нито циганите, нито турците, нито арабите, но за съжаление обаче взе и да не обича и собствения си народ. За сега обаче той се пази от обобщения, щото ще вземе да заприлича на хората от Розово. Пък и той не е длъжен да обича обобщавайки. Лошото е да не обобщава, за да мрази…

image


















Гласувай:
42



1. haralanov - България е Розово
28.04.2014 21:32
Това е положението.С анцунга и със синджира на врата...България да е за българите...
цитирай
2. perrorabiosotannen - j
28.04.2014 21:40
Не знам колко е вярно, обаче имаше една история за Левски, приютен от турчин по време на едно преследване, защото никоя българска къща в която е потърсил убежище не му е отворила вратата си. Ако ми позволиш да сменя темата, отговорите на въпросите защо сме, били и ще бъдем калпава държава, са пред очите ни и всичко е много ясно, колкото по - ясно е, толкова по - невъзможно е да се проумее.
цитирай
3. mamkamu - :)
28.04.2014 21:55
haralanov написа:
България е Розово. Това е положението. С анцунга и със синджира на врата...България да е за българите...


Да, Минчо, това е шибаното положение. Комбинацията от липса на образование, чалга култура и русофилизъм ни ебава положението...
цитирай
4. mamkamu - :)
28.04.2014 21:58
perrorabiosotannen написа:
Не знам колко е вярно, обаче имаше една история за Левски, приютен от турчин по време на едно преследване, защото никоя българска къща в която е потърсил убежище не му е отворила вратата си. Ако ми позволиш да сменя темата, отговорите на въпросите защо сме, били и ще бъдем калпава държава, са пред очите ни и всичко е много ясно, колкото по - ясно е, толкова по - невъзможно е да се проумее.


Чувал съм това за Левски, но не знам дали е документално обосновано. А за държавата бих казал, че всеки народ си заслужава държавата, в която живее :)
цитирай
5. bapha - е тук някъде
28.04.2014 22:30
Някой трябва да напише за срама по челото...
рядко грозно...
цитирай
6. mamkamu - :)
28.04.2014 22:47
bapha написа:
е тук някъде
Някой трябва да напише за срама по челото...
рядко грозно...


Верно е грозно, дори повече... От ден да ден си мисля, че вече съм видял най-голямата възможна простотия... и после някой ме изненадва с по-голяма!!!
цитирай
7. tutankhamon661 - 2. perrorabiosotannen
28.04.2014 23:13
perrorabiosotannen написа:
Не знам колко е вярно, обаче имаше една история за Левски, приютен от турчин по време на едно преследване, защото никоя българска къща в която е потърсил убежище не му е отворила вратата си. Ако ми позволиш да сменя темата, отговорите на въпросите защо сме, били и ще бъдем калпава държава, са пред очите ни и всичко е много ясно, колкото по - ясно е, толкова по - невъзможно е да се проумее.



Майката на Васил Левски се е самоубила от глад, защото нито един от приятелите на сина й не е искал да й помогне. Братът на Левски е ходил да проси - пак поради същата причина. Бил е инвалид. И той умира в крайна мизерия.

Никой не им е помогнал.
Грозна работа!

цитирай
8. tit - не ща да ви плаша,
29.04.2014 00:07
но ще става по-лошо.
Никой не може да предположи до колко може да подивее оставен без бъдеще народ.

Съгласна съм, че е простотия... Когато коментирах при Райлайт не бях гледала репортажите.

Но като го констатираме, променяме ли нещо?:(
цитирай
9. yotovava - Дотук с българската толеранатност.
29.04.2014 04:53
Но тя, както и повечето ни прояви, е само на думи.
На думи сме много силни. Точно тези хора - от село Розово, ако изпаднат в бедствие, ще вдигнат джабала до Бога и ще опоскат каквото им се подаде в помощ.
цитирай
10. sestra - Тези хора са за законен съд.
29.04.2014 08:35
За всички българи, постоянно намаляващи, никак не е безразлично дали някаква група от нас, подивели от липса на култура, нарушават брутално нечии човешки права. Заради идващите след тях поколения е недопустимо да си стоят анонимно безотговорни, прехвърляйки вини на някакви странични фактори. На всичкото отгоре намесили и българското знаме. Това не са профани някакви, а български граждани, които носят отговорност за деянията си.
цитирай
11. minevv - да
29.04.2014 09:02
имат право
а бежанците - са нелегално пребиваващи..
стига демагогия
http://nikikm.blog.bg/politika/2014/04/28/koi-sydeistva-za-vnosa-na-isliamisti-u-nas-http-bezpartien-c.1260663#last_comment
цитирай
12. ka4ak - Юри,сега може и да ме разбереш,защо искам Конституционните Съдии в ЗАТВОРА!!!:)))
29.04.2014 11:53
И трите партии БСП,ДПС и АТАКА,които крепят Правителството,са незаконни,а и изборите НЕВАЛИДНИ!!!:(((
Ето ти и кратък пасаж от мой пост:"............КЪСАМЕ ОТ НАШАТА ПЛЪТ!Знаете ли че когато отидох да правя комуна в Сатовча ми казаха"отиди да си правиш комуна във вашите планини,при вашия народ!Пратиха ме на Витоша и Стара Плнина,това е наше,Родопи,Пирин и Рила не са наши!Това излезе по весниците/проверете пресата от 24,25.10.2000г./Когато нелегално се настанихме на Белмекен,на територичта на Велинград,Якоруда се вдигна да ни линчува,но не хората,а кмета от ДПС!Излезе в местната преса и кабелни телевизии,а и с решение на общинския съвет,да бъдем прогонени и да освободим,нашата планина от тази чума на 20 век!Предложи ми и да ми дари 10 000 марки на фондацията,само да се махна от тяхната планина!Отидох при Емел Етем,прие ме опита се да се обади на кметовете и по най мръснишки и анти български начин/много разчитах че след като е женена за българин,ще ни помогме/ме прати за зелен хайвер!......."
Народът ни, си е хубав,но докато си траем и продължаваме да толерираме Партии които сеят ОМРАЗА,нищо добро не ни чака!!!:(((
цитирай
13. estirbg - Една от точките в Плана на илюминатите включва
29.04.2014 12:14
и изкуствена инвазия с бежанци - дестабилизиране и нагнетяване на етническо напрежение, бунтове, междуособици, хаос в сравнително спокойни страни като Бг...с една единствена цел - "мотивирана необходимост" от налагане на НСР.
Първата част се изпълнява перфектно - очакваме момента на втората...
цитирай
14. kbalenciaga - Защо вие представителите на ССК(столична средна класа) се правите на чак толкова прости?!
29.04.2014 12:19

Вие най-близките слуги и подлоги на Червените олигарси, без които те не могат да съществуват.
Вие, без които те не могат да тъпчат и мачкат българския народ(като тези хора от с. Розово).

Много информация имаше, дори и по националните медии, дори и от сирийски журналист, как докато отвличате вниманието на българското общество с "протестите" на жълтите павета, в България са влизали с АВТОБУСИ джихадисти!
Как голяма част от тези с бурките са жени и деца на джихадисти убийци...без паспорти...

И днес жителите на едно село се противопоставят на това, в техния дом, "в тяхната крепост" да влязат подобни индивиди, а вие изсипахте ТОНОВЕ ЛАЙНА И ПОМИЯ СРЕЩУ ТЯХ!!!
ЗАЩО?!ЗАЩО?!ЗАЩО?!

Само защото сте долни подлоги на Червените олигарси, и отново искате да отвлечете вниманието от вашите лакомия, егоизъм, дупедатство???
Като посочите с пръст, тъпкания и мачкан български народ за виновник, ЗА ВАШИТЕ ВИНИ???
МЕРЗАВЦИ!!!
цитирай
15. blondinkas4uk09 - Ужасно примитивни душици!
29.04.2014 12:21
Срам!
цитирай
16. yotovava - 14. kbalenciaga -
29.04.2014 12:32
Само ме светни кога столицата е имала червен кмет.
цитирай
17. kostadin - ВНсеки който е против решението на ...
29.04.2014 12:38
ВНсеки който е против решението на сънародниците ни от Розово да приблере по едно семейство от бежанците в домът си Тази агитация става само сп пример.
цитирай
18. sahajayoga - АЗ съм националист
29.04.2014 13:21
Аз съм националист ама като гледах едно видео от въпросния случай това си е чист расизъм , но не мисля че тука хората сами са решили да го направят зад това стои някой който има някаква изгода от случая
цитирай
19. tit - че кога е бил друг?:))
29.04.2014 13:30
yotovava написа:
Само ме светни кога столицата е имала червен кмет.

цитирай
20. itso14 - до всички които ги е срам
29.04.2014 13:42
Като сте толкова загрижени защо не ги настаните във ващи имоте.И кой ви да ва право да съдите хората които си защитават селото?Доколкото зная в сири почти половината население е христянско.Защо няма нито един емигрант християнин?
цитирай
21. blondinkas4uk09 - Kostadin и Itso14,
29.04.2014 13:48
в дома си нямам примерно 2 свободни стаи, за да приютя сирийци, но хората са живели под наем в Розово, та в тоя ред на мисли, нямам нищо против да дойдат да живеят по този начин в апартамент, който давам под наем. Дори ми давате идея да говоря с брокера си, ако има такива желаещи, да ги изпрати, защото аз много, ама много добре зная какво е в Англия да ти искат 2 препоръки от англичани + становище от банка + препоръка от работодател, за да си наемеш апартамент в качеството ти на българин. Т.е. искам да кажа, че съчувствам на почтените сирийци и определено искам да помогна.
цитирай
22. getmans1 - Обикновено имам и пиша собствено мнение но това на адвоката обяснява всичко.
29.04.2014 14:37
Адвокат Михаил Екимджиев заяви: От една страна сме свидетели как от моментът, в който проблемът с бежанците стана голям, българската държава в лицето на нашите институции толерираше откровено расистко поведение. Представители на българските институции наричаха бежанците канибали, изроди и всичко това се препредаваше по националните медии. Не реагирани нито прокуратурата, нито Комисията за защита от дискриминация, която е създадена точна за това. Свидетели сме в последните дни и на проява на откровен битов фашизъм в казанлъшкото село Розово. Срам ме е от това, което се случва в България. Вече категорично България не е символ нито на толерантност, нито на гостоприемство.

Абсолютно всичко, нали!?
цитирай
23. metoovch - Юри - засрами се! Пишеш етнически ...
29.04.2014 14:43
Юри - засрами се! Пишеш етнически словоблудства, а не знаеш къде се намира Розово :) Извикай онова известното цигане (професора по география) да ти разясни поне местоположението на селото в България за да не пишеш глупости както винаги. Разясни си фактите, пък тогава го удряй на манипулации, чувства и собствени размисли.
цитирай
24. theeconomist - Има закони и те трябва да се спазват!
29.04.2014 15:21
Нали сме външна граница на ЕС? Има ясно дефиниран статут кой е бежанец! Има вътрешно европейски регламенти за статут и ред за проверка.
Какво правят примерно в Италия с бежанците от Африка, м?

Пускат ги до Сицилия, вкарват ги в лагери, идентифицират ги и ....после ги репатрират!

С цялото ми съчувствие към съдбата на тези хора, нека си ги посрещат като бежанци, техните съседи и едноверци от Турция.
И за примерче: За 12 г. в Афганистан сме похарчили 460 млн. лв., т.е по 38 на година, а в София вместо 86 линейки има 16.....

1 бр. напълно оборудвана, със цялата медицинска техника линейка струва 83 000 лв.!

Факт е, че 99% от тези "бежанци" от България искат само временен статут и да ходят при б'ратчедите си на запад!

Ей за това няма да сме в Шенген, от милозливост.....................
цитирай
25. vmir - Подивели от просташка пропаганда селяндури - най-долнопробният образ на всеки народ.
29.04.2014 15:25
Започнал съм училище в "циганското" училище, завършил съм осми клас в "арменското", ходил съм в "еврейската" баня, и на "американското" пазарче, живял съм и в съседство с много турци, пазарувал съм от румънци, имал съм съученик татарин и състуденти от почти всички континенти. Работил съм с немалко западняци, работя или живея в съседство с азиатци, украинци и руснаци. Една част от всичко това в най-европейския и космополитен град на България - Русе, а друга - София. Затова съм свикнал да деля хората единствено на добри и лоши.

Примерите ми за най-лоши хора не са от малцинствата. За мен няма по лош от онзи простак, който нагло парадира, че етноса му гарантира някакво лично качество. Такива екземпляри, отричащи значението на личната отговорност са по-лоши и от животни, защото е достатъчно да се намери само един престъпник, който да ги накара да извършат най-гнусни и нечовешки деяния под най-лъжлив или абсурден претекст. Такива готованци ограбват активите на етноса или народа си, вместо да прибавят към тях и да се грижат за увеличаването им.

Прокуратурата би трябвало са се самосезира и да накаже престъпника и съучастниците, подсрекавали тези прости хора към етническа и религиозна нетърпимост. За да защити на дело обществените интереси, защото не накаже ли подстрекателите днес, утре наистина ще дойде руски бежанец, който ще обяви етническата толерантност за европедерастия и ще изправи етносите един срещу друг, а това значи българи срещу българи, както навсякъде се случва, където се спомене за славянска солидарност и православни ценности, на които Русия претендира да е гарант.
цитирай
26. blackpredator - И аз го намирам за много грозно
29.04.2014 16:10
С уговорката, че грозното пате го създадоха медиите и държавата.
Е, няма как да стане лебед, ако съдя по почти всички коментирали.
Селяндурите не са у Розово...
цитирай
27. margiv - Много ме е срам от това, което видях и ...
29.04.2014 16:53
Много ме е срам от това, което видях и прочетох!
цитирай
28. mglishev - Дано България да не е само Розово,
29.04.2014 18:11
но инак нещата изглеждат адски мрачни.
цитирай
29. kbalenciaga - blondinkas4uk09 защо лъжеш така нагло?!
29.04.2014 20:01

Защо всички вие от ССК сте такива лъжци, лицемери и измамници?!
По форуми, по медии, в цялото интернет пространство се скъсахте да лъжите, да мамите да лицемерничите колко сте били добри, състрадателни и т.н.

А какво показвате в действителност???
От кога идват тези бежанци от Сирия???
Колко представители от ССК, които изливат помия срещу тези хора от с. Розово са настанили в тях, или в техни имоти(които дават под наем) бежанци???
КОЛКО???

Ти лично blondinkas4uk09, така като се пишеш на толкова състрадателна, колко бежанци настани в твоите имоти, които даваш под наем, за това време???
КОЛКО???
цитирай
30. abv21 - Ако не бях изгледал репортажа, за ...
29.04.2014 20:30
Ако не бях изгледал репортажа, за малко щях да се вържа на "висококомпетентните" коментари, наслагани по-горе…Истината е, че селяните просто не ги искат, но няколко пъти повториха, че няма да има никакви силови действия срещу тях, напротив - човекът със синджира няколко пъти призова за мирни действия.
Не мисля, че някой от нас има право да ги съди от морална гледна точка, но от законова гледна точка топката е в полето на полицията, която която трябва да защити сирийските семейства, след като те имат всички необходими документи, сключен договор за наем и т.н.
На "интелектуалците" по-горе искам да кажа, че българи, сирийци и цигани сме от една раса - индоевропеидна и няма начин да обвините когото и да било от селото в "расизъм"!
Имам един въпрос към mamkamu - Ако всеки народ си заслужава държавата, в която живее, би ли ме осведомил с какво точно севернокорейците са заслужили да живеят в държава-концлагер, каквато е КНДР?
Иначе моята оценка за поведението на селяните е, че колкото им е образованието, толкова им е и акъла, но това е изцяло вина на т.нар. българска държава, която остави простотията да се превърне в норма.
цитирай
31. josarian - ТЪП, ПРОСТ СЕЛТАК - СЪЩИЯ СИ КАТО ПИТЕКАНТРОПИТЕ В РОЗОВО..
29.04.2014 22:22
kostadin написа:
ВНсеки който е против решението на сънародниците ни от Розово да приблере по едно семейство от бежанците в домът си Тази агитация става само сп пример.


ТО СИ Е НАПРАВО ЧЕРВЕНОВО, БОКЛУК НЕЩАСТЕН - ДАНО ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА СИСПАСЯВАШ НЯКЪДЕ КОЖАТА И ДА ТЕ ИЗРИТАТ КАТО КРАСТАВО КУЧЕ, КАПУТ
цитирай
32. blondinkas4uk09 - Kbalenciaga,
30.04.2014 01:05
успокой се, бе, човек, шъ земет да ни се раздумкат сърцата, ако си говорим така. По принцип не отговарям на въпроси с главни букви и с повече от един въпросителен знак, така че посмали малко шрифта и броя на въпросителните, че мен подобни емоции само ме разсмиват. И тъй като си ме разсмял, хайде ще ти отговоря: Засега нула бежанци съм настанила! А да си призная и с брокера си не се свързах, тъй като имах доста работа днес и току що приключих с нея, тъй че оставям този разговор с него за след празниците. Ако настояваш, ще те държа в течение как се развиват нещата. В същото време, ако държиш, пиши, и ще те запозная с един мой приятел сириец, бих могла да те запозная и с мои приятели от други националности. :)
цитирай
33. kbalenciaga - blondinkas4uk09, смешно ти е, и продължаваш да мамиш, манипулираш, лицемерничиш?
30.04.2014 19:02
Типично за твоята каста!
Ти правиш ли разлика от тази тумба бежанци, които са без паспорти, без да ги знаят кои са, какви са, що са и тези, които ти ЕВЕНТУАЛНО, би настанила?!
Преди да се опитваш с по нататъшните ти опити за лицемерничене, измами и манипулации, като си толкова отворена да даваш информация, кажи:
Колко от твоята каста на ССК, според твоя брокер са настанили в имотите си бежанци като квартиранти?
Колко познати имаш ти лично, които са настанили бежанци в техните имоти?

Хайде да те видим сега къде ще лавираш и ще се измъкваш!
цитирай
34. mitternacht - Кофти история, ама
02.05.2014 12:56
1 200 лева наем?

Защо не живеят в хотел в центъра на някое градче, примерно? От там няма кой да ги изгони.
цитирай
35. djani - Мамка му и толерастия. Колко сме добрички ?
04.05.2014 21:11
Когато един народ изчезва поради собствения си егоизъм и стремеж към лек живот, няма нищо по-естествено от това, той да изчезне. Когато и последния негов представител се прехвърли в по-добрия свят, ще отстъпи място на по-плодовитите народи. Жалко наистина. Защото заедно с него ще изчезне и културата му и националното му своеобразие. Реваншистките тенденции напълно се обезмислят от самата природа. Не може да се върви срещу естественото развитие на нещата. Деца се раждат достатъчно на планетата и дори в излишък в т.н. страни от Третия свят. Докато в егоистичната и застаряваща Европа – все по-малко. Като че ли някаква висша и справедлива сила идва да сложи ред в нещата, макар че разумните човешки възможности могат да и се противопоставят.
Но, няма място за злорадстване, тъй като и нас ни очаква същата участ – циганизация и ислямизация. Процесът е в ход. От всички нас, включително и от безотговорно коментиращите, зависи как ще приключи. Но, прогнозите са печални. България никога няма да бъде същата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471548
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол