Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.05.2017 16:33 - 9-ти май не е празник за свободомислещите хора в Източна Европа
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 1925 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Няма начин една дата, станала символ на замяната на един вид тоталитаризъм с друг да бъде празник за хората на Изток в Европа. Освен за любителите на диктатурите...


Прочети нататък >



Гласувай:
6



1. podvodni - Александров, като пълен лаик, с...
08.05.2017 17:23
Александров, като пълен лаик, съвсем естествено да виждаш следствието като причина. И това е така защото или не познаваш историята или игнорираш историята защото хич и не пасва на твоите желания.
Та значи, ако Чембърлейн не бе дал благословията си на Хитлер да разбишка Чехословакия, ако Францата и Нгилизите не си бяха затваряли очите пред погазцването на Версайският договор от страна на Германия, то Хитлер никога не би дръзнал да нападне СССР. И понеже напада СССР прави толкоз много золуми на руснаците щото пичовете решавата да вземат превантивни мерки. Т.е. да създадат буферна зона между себе си и Запада, който след ВСВ никак даже не е крил мераците си да нападне отново СССР. И те ти го социалистическият блок в Европата. И за това никак не се сърди на руснаците ами кажи огромно "Тенкю" на Запада. И преди да почнеш да алабалистиш, си спомни един епизод от ВСВ - руснаците "освобождават" Австрия от нацистка Германия но поради некои странности я предават на коалиционите сили. Защо ли ?
цитирай
2. haralanov - ....
08.05.2017 18:24
Знаем, че болшевишка Русия и нацистка Германия са подпалвачи на Втората световна война. Знаем, че по-късно тези съюзници-разбойници застават един срещу друг. Но с какво едните са по-добри от другите след като философията им е една и съща: еднопартийна тоталитарна власт и потъпкване на свободата и демокрацията?
цитирай
3. theeconomist - Господине, всеки има право да празнува каквото си иска!
08.05.2017 18:28
Вие се правите на съвременният Прокруст и искате да вкарате всички хора в рамките на своето легло.
За хората победили фашизма, за тези чийто чудовищни зверства на тяхна територия оставиха сираци, вдовици и майки без синове, този ден е символна това, че близките им не са загинали напразно.
Не се подигравайте дребнаво с тях, защото всеки Прокруст има своя Тезей!
цитирай
4. apostapostoloff - Пак показахме среден пръст на БСП-
08.05.2017 19:01
шпионската централа на Кремъл в България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9473942
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол