Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2022 09:50 - Котешко злато - как подмамват момичета и после ги превръщат в секс робини на Запад
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3824 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 31.07.2022 23:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
България - сред страните с най-много жертви на трафик на жива плът

Безброй млади жени са станали жертва на жестоки сводници в ЕС. Подлъгват ги с красиви обещания за по-охолен или по-лесен живот, но после следва една до болка позната история: побоища, заробване, насилствена проституция, наркомания, безпаричие и понякога дори смърт. Тук ще прочетете история за една българка, подмамена и превърната на сексробиня в Германия. Но нейната история вяобще не е единична, тя е симптоматична. Подобни събития се повтарят милиони пъти навсякъде, където хора вследствие на тежка бедност биват превръщани и експлоатирани като стока. А днешната икономическа система, в основата на която е максималната, бърза и лесна печалба, предпоставя това и го прави така лесно осъществимо за сметка на разрушени човешки съдби, стъпкани мечти и мръсно употребена младост.


image

Сутеньорът Христофор М. явно е изкарвал добри пари от бизнеса си със сексуални услуги в Дрезден, след като е успял да си построи прекрасна къща с голям плувен басейн в Доминиканската република. Христофор междувременно е покойник, а пред съда в Дрезден е изправена съпругата му Габриела П. - съдържателка на публичен дом, където български момичета са били принуждавани да вършат сексуални услуги.

Екип на германската обществена медия MDR следи юридическото разчистване на тази мръсна история вече почти цяла година. В своя обширен репортаж, който ги отвежда и в България, журналистите разказват за ямболското момиче Милена (името е променено). Както в много други сходни случаи, Милена е подлъгана с обещания за любов, брак и добър живот в Германия, но изкусителят, мъж на име Божидар, се оказва просто сводник, който си има друга жена. Милена е принудена да спи с клиенти, а Божидар я бие брутално и заедно с Христофор и Габриела ѝ взима парите. До болка позната история, която непрекъснато се повтаря. Както обясняват пред репортерите социални работници в Ямбол: в Германия едно ромско момиче от България очаква да печели много повече, отколкото в родния си град. Тъкмо поради това такива момичета - обикновено зле образовани, от трудни семейства, с история на домашно насилие - взимат за чиста монета обещания на хора като Божидар и Христофор. Добрата новина е, че след два месеца секс робство Милена успява да се измъкне и да се върне в България.

В рамките на ЕС България е сред държавите с най-много жертви на търговията с хора. Особено много роми се намират в толкова трудна житейска ситуация, че са готови да използват всеки предложил им се изход, казва пред германските журналисти социалният работник от Ямбол Асен Стоянов.

Те посещават и един дом за подслоняване на жертви на търговия с хора, чието местонахождение не искат да разкрият, тъй като укрилите се там жени се боят за сигурността си. Социалната работничка Ана Николова разказва, че момичетата и жените, които се укриват тук, обикновено идват от трудни семейства или са израснали без родителски грижи. „Романтична любов и брак, живот в чужбина: за това мечтаят много от момичетата тук“, обобщава Ана Николова. Голяма част от тези момичета са били сексуално експлоатирани тъкмо в Германия - като Милена от Ямбол.

И като Сара, която също попада в мрежата на дрезденските търговци с плът от България. Сара е подлъгана от своя приятелка и уж заминава като сезонна работничка. Добре, че баба ѝ в България се усъмнява в историята и отива в полицията. Тъкмо така започва да се разплита мръсната история в Дрезден.

Много от жертвите в рамките на процеса в Дрезден идват от Ямбол и околностите му, но официалните числа са ниски - поне според ямболския прокурор Милен Божидаров, с когото разговарят германските журналисти. Той обяснява, че тези ниски официални числа вероятно се дължат на условията на живот на тези хора, които често са необразовани и затова не знаят как да потърсят помощ.

Повечето жертви са от страни, сътрудничеството с чиито органи нерядко е затруднено, включително поради наличието на корупция или поради това, че местните държавни органи не успяват да се преборят ефективно срещу организираната престъпност. Федералната полиция назовава Украйна, България, Румъния, Унгария и Тайланд като страните, в които има най-много жертви на трафик.

Организаторите на трафика са криминални банди, които използват няколко обичайни метода, за да примамват жертвите. Повечето жени разказват за т.нар. Loverboy (любовник), който ги е уверявал в обич и желание за помощ. Почти винаги жертвите са от онези части на обществото, които живеят в бедност.

А мъжете, които примамват подобни жертви, са интелигентни и добри познавачи на човешката психика, които бързо надушват кой би могъл да се хване на въдицата.

Има и друга клопка, която те използват - обещават на лековерните си жертви доходна работа в чужбина, а след като ги закарат там, ги принуждават към робски труд или проституция, за да можели уж да изплатят финансовите си задължения към "загрижения" благодетел. Тези дългове обаче така и никога не намаляват. Нерядко насилниците принуждават жени към консумация на наркотици - обикновено кокаин или кристал мет, което ги прави зависими от сводниците. Оттам нататък тяхната игра е лесна.

В заключение - за да спре трафика на хора, трябва да се бори съсипващата хората бедност, която тласка прекалено много млади източноевропейки в ръцете на престъпни сводници и от там към проституция. 



Гласувай:
9



1. germantiger - за сметка на това на изток никога и ...
31.07.2022 10:12
за сметка на това на изток никога и никой за нищо не подмамват

на изток няма проститутки и жените не са курви

въобше на изток живеят ангели
цитирай
2. iw69 - Котешки,
31.07.2022 10:27
никога не съм твърдял, че лоши хора има само на Запад.

Предпоставка за такива прояви е системата, а тя сега е еднаква навсякъде.
цитирай
3. missana - Познавам едно Ленче,
31.07.2022 20:19
дето би паснало идеално за поста централен диспечер на трафика на проститутки от РБ за чужбина.
цитирай
4. iw69 - То
31.07.2022 20:30
наистина май разбира от тези неща, най-вероятно е изкачвало кариерната стълбата нагоре без излишни гащета и прилагайки където трябва хватки от креватното джудо.
цитирай
5. kvg55 - iw69,
31.07.2022 22:36
Бизнес подплатен с дебела корупция.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821168
Постинги: 2499
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031