Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.07.2009 17:06 - Цигарите –едно безкрайно удоволствие
Автор: mamkamu Категория: Забавление   
Прочетен: 29305 Коментари: 57 Гласове:
15



„Боже, колко е хубаво да пушиш”! Тези думи си ги казах преди време, когато след десетмесечно въздържание, запалих първата си цигара наново. И имаше защо. Острия дим изпълващ благодатно зажаднелите ми дробове, бавно разливащата се по кръвта ми свежест, леката, безтегловна омая –всичко това ме зареждаше с една енергия и желание за живот непознати ми в предходните 10 месеца. А когато пък след минути изпих и първото си кафе с цигара, екстазът ми беше неописуем. Има си неща дето просто си вървят по двойки –кафе и цигара, бира и цигара, водка и цигара, събуждане и цигара, разговор и цигара, писане и цигара...Трудно и безсърдечно е някак си да ги разделяш едно от друго.   Та през тези 10 месеца двамата с Петя не запалихме и цигарка и животът ни се превърна в ад. Понеже аз съм си мързелив по природа, спирането на цигарите съвсем ме омързелеви, а прословутата енергия на жена ми изведнъж отиде в небитието. Първите три месеца прекарахме главно в сън и плюскане. После пак. Покачихме някое и друго кило. Аз отказах кафето и почти спрях алкохола. За малко да заприличам на ангелче, ама тлъсто и тъпо. Социалните ни контакти отидоха на кино. Желанието за живот някак се беше изпарило от нас и живеехме ден да мине друг да дойде. Разминавахме се из вкъщи, като бледи сенки в царството на Хадес, без да промълвим и дума.   Не помня, кой първи от двамата запали наново цигара, но помня, че другия не възрази. Някак си се бяхме разбрали без думи (щото много и не говорехме де)! И веднага с нас се случи чудото –разговори, смях, срещи, движение, гости, творчески планове. Животът ни се стори отново прекрасен и пълен с чудеса. И всичко това от няколко цигари на ден.   Лошо става обаче, когато моето щастие е причина за нещастието на други. За това съм гледал да се съобразявам винаги с непушачите, макар, че тук не можем да говорим или стигнем до някаква абсолютност. Въпреки, че цялата тази натрапчива кампания срещу цигарите взе да придобива уродливи размери, граничещи със свободата ми и добрия тон, аз съм готов да я преглътна. От средата на следващата година обаче, влизат в сила вече тотални ограничения на тютюнопушенето. Само не мога да си отговоря на един въпрос. Защо по-дяволите да няма и кръчми свободни от чист въздух :) Заведения за пушачи. Поне! Който иска, ще ходи там, който не иска -не. Познайте кои заведения ще са пълни и кои ще фалират скоро след това? Като във вкъщи –всички знаят, че у нас се пуши и ако не искат да дишат дима, просто не идват. Но когато дойдат, те негласно приемат „общите условия”, че у нас се пуши. Така де!   Вижте тези стари реклами.    image Какви подаръци ще донесе на малките дечица тази година Дядо Коледа, а ;)  
image
„Тати, ти винаги получаваш най-доброто от всичко, даже Марлборо  
image
„Преди да ми се скараш, мамо...може би щеше да е по-добре да запалиш една Марлборо” „Брей, мамо, със сигурност се наслаждаваш на твоето Марлборо”  
image
„Награди себе си” ;)  
image
Пак Дядо Коледа. Този път е замесено и дете. Ужас!  
image
Артистите са се натискали да участват в реклами на цигари. Даже и бъдещите президенти.  
image
Оказва се, че по онова време повечето доктори пушели Camel  ;)  
image
Мислите си, че Marlboro винаги са били мъжки цигари? Не и през двайсетте!   Как ви се виждат? Скандални? Недопустими? Неморални? Днес такова чудо не може да бъде показано в едно общества, където грижата за колективното здраве все повече се налага над правото на личен избор. Следващата крачка ще е да те вкарват в затвора за пушене ;) Оруелски звучи, но...   Затова хич не мисля да се отказвам от това удоволствие и Божия благодат -цигарите! Как да спирам нещо, което ми дава щастие и енергия?  И как да отрека онова, което ме стимулира за живот? Е, след две години, като чукна четирийсетака ще видим :) Ама за сега плюсовете са повече от минусите.     И ако ви се е допушило, докато сте чели горното, направете го без угризения и вдишайте дълбоко и плътно дима! Хубаво е, нали?


Тагове:   тютюнопушене,


Гласувай:
15



1. анонимен - еее,не
29.07.2009 17:11
пич,моля те - мъча се да ги отказвам,ти ми е** майката почти,хахаха
цитирай
2. damnation - Хубаво е :)
29.07.2009 17:12
Хубаво е :)
цитирай
3. cefulesteven - 100% зад всяка твоя дума.
29.07.2009 17:13
100% зад всяка твоя дума.

цитирай
4. pilcho - ...
29.07.2009 17:16
изключително страшно много як пост :))))))))
цитирай
5. анонимен - "За малко да заприличам на ангелче, ама тлъсто и тъпо."
29.07.2009 17:16
Те такива ги рисуват художниците!
Получаваш всичката ми причастност като пушач и адмирации - като читател!
Само имам съвсем смътни съмнения, че тая работа с кампанията е вид реклама или много увъртян опит да се наложат на пазара други средства за удоволствия/много тъпо излезе - ма нямам време!/
Пушенето е стил и философия - да си гледат работата снобарите!
цитирай
6. tili - Да взема пък аз да
29.07.2009 17:17
изкоментирам като Марк Твен, че няма нищо по-лесно да откажеш цигарите. Да, ама не! Няма нищо по-трудно от това, а ако те застигне някое индианско проклятие - тогава вече няма и смисъл. Я да си пафкаме!
цитирай
7. zulu - което си е така, е истина!
29.07.2009 17:21
отивам да припаля и аз! :))
цитирай
8. errorreport - И аз се канех да напиша
29.07.2009 17:27
нещо в стил "Ползите от тютюнопушенето", но понеже ме мързи повече от теб, още не съм. Но те подкрепям напълно!
цитирай
9. cefulesteven - Те такива ги рисуват художницит...
29.07.2009 17:34
tit написа:
Те такива ги рисуват художниците!
Получаваш всичката ми причастност като пушач и адмирации - като читател!
Само имам съвсем смътни съмнения, че тая работа с кампанията е вид реклама или много увъртян опит да се наложат на пазара други средства за удоволствия/много тъпо излезе - ма нямам време!/
Пушенето е стил и философия - да си гледат работата снобарите!


За рекламата: и аз го подозирам. Твърде голям е фарса.
цитирай
10. gothic - С две ръце
29.07.2009 18:08
подкрепям :)))
цитирай
11. анонимен - mira
29.07.2009 18:17
kakva e tazi diskriminaciq sre6tu nas, pu6a4ite ??? podkrepqm pravoto na li4en izbor na vseki !!! BRAVO NA TEB !!!
цитирай
12. анонимен - glavata
29.07.2009 18:21
vsi4o e v glavata az gi sprqx predi 5 mesesa sega sam nov 4ovek
цитирай
13. boristodorov56 - Като откажеш цигарите - все едно се раждаш отново.
29.07.2009 19:04
Такова е чувството като попретръпнеш от никотиновия глад.
После удоволствието е неизразимо.
Точно тази пролет се навършиха 10 години, откакто ги зарязах от раз - след 28 годишно непрекъснато, активно пушене. Още не мога да повярвам, че го направих.
Страшна зависимост.
цитирай
14. haralanov - Хм...
29.07.2009 19:06
Не съм пушач и не ги разбирам пушачите.Не виждам никаква връзка между цигарите,социалните контакти и радостта от живота!Тъй,че по-добре без цигари!
цитирай
15. krivoshapkova - По повод цигарите:
29.07.2009 19:16
И на мен ми намирисва оруелски цялата тази истерия срещу тютюнопушенето.
Много обичам някой непушач да ме попита защо пуша ...

" ...ходи с миризливите си пури из цялата къща. Толкова противно миришат, че ми идва да легна и да умра.
-Пурите са за баласт, миличка. Само за баласт. Ако не се държи за някоя пура, краката му ще се отделят от земята. И може никога да не го видим вече нашия Зуи. "
/ "Девет разказа. Повест за семейство Глас." Дж. Селинджър /
цитирай
16. анонимен - Еваларка, данъкоплатци!
29.07.2009 19:29
Много се радвам когато видя някой да пуши. Представям си как се унищожава и как свободните радикали, въглеродният окис и канцерогените унищожават тялото му.
цитирай
17. анонимен - Също съм непушач.
29.07.2009 19:35
Приемала съм пушачите. Почти всичките ми познати пушат. Когато не ми е приятно да ми димят - просто излизам.
Но и аз като haralanov не виждам връзка м/у пушенето и социалните контакти.
Ако успеете наново да ги откажете ще е добре.
Баща ми е на 60 години , преди десет години ги спря отведнъж а е пушил повече от 30 години и то тежки цигари БТ например. Просто един ден каза - аз няма да пуша и до там. И до ден днешен не е палил цигара - просто инат и воля :)
Пожелавам ги и на вас - ината и волята
цитирай
18. анонимен - Булшит
29.07.2009 19:36
И откъде си сигурен толкова,кои заведения ще фалират.Мит е,че пушачите са мнозинство,само тъпият българин още не го е разбрал.Пак целия свят се е ориентирал,че цигарите са вредни,само ние - не,та не.И досега нито един пушач не се е съобразил с факта,че аз не пуша,така че защо аз да се съобразявам,след като аз съм този,на който се вреди.А като се биете за 1-2 цигари на сутринта - жалка картинка.Единственото,което непушачите искаме е да си разкарате катранения дъх,добре,че вкарват закон от догодина за тея дето още не са осъзнали къде се намират.
цитирай
19. анонимен - Дръпни от фаса и да не ти пука
29.07.2009 19:36
Пушачите не живеят, те съществуват и се влачат с изгнилите си дробове. В кръвта им се разнася отрова, която унищожава вътрешностите им. Вътрешният разпад се отразява на външния вид. Отровата е просмукана в телата им, в кожата, в очите им, в мозъците.
цитирай
20. lubara - Съгласен.
29.07.2009 19:42
От четиридесетина години пуша. Не съм отказвал цигарите нито веднъж, не съм се и опитвал. Пуша по десетина на ден.
Ако се мре, кой да ти каже от какво ще е !
цитирай
21. анонимен - Финансовия министър
29.07.2009 19:48
Браво, брато, много се радвам, че пак си пропушил. Кризата е жестока и не трябва да ни изоставяте. Дупката в бюджета е 2 млрд.
цитирай
22. thetrooper - Аз пък отказах цигарите,
29.07.2009 20:06
защото ми пречеха. На теб пък ти помагат. Така де, всекиму своето:)
цитирай
23. анонимен - помагат само отначало :)
29.07.2009 22:18
хахаха, хитро си го написал:) то и роби е хубаво да имаш, по-добре се чувстваш с тях, отколкото ако си ги отказал.
Всъщност, никой не се се опитва да отказва цигарите, защото е "вредно". Пука ми че е вредно. Пука ми и дали пречи на другите. Проблемът е, че почваш с 2 цигарки на ден, и всичко е ок. И след 2 седмици бухаш по една кутия. И почва главобол, и дращене, и безсъние, и (изненада!) умора.
Аз спрях да пуша, защото в крайна сметка ме уморяваше, и ми пречеше на да работя. Ти ако можеш по 1 цигарка на ден, честито и не ти и трябва да ги спираш:)
Така де, ти защо си искал да ги спреш?
цитирай
24. анонимен - яко!
29.07.2009 22:36
отказах ги преди месец, а сега като прочетох какво си написал (и то много готино си го написал) страшно ми се припуши! за добро или за зло нямам и един фас вкъщи..
цитирай
25. анонимен - Роналд Рейгън
29.07.2009 22:55
Рекламите къртят!
Извод - видиш ли Дядо Коледа и бебета да рекламират нещо - бягай и не купувай!
цитирай
26. анонимен - Амин!!!
29.07.2009 23:24
darling написа:
Приемала съм пушачите. Почти всичките ми познати пушат. Когато не ми е приятно да ми димят - просто излизам.
Но и аз като haralanov не виждам връзка м/у пушенето и социалните контакти.
Ако успеете наново да ги откажете ще е добре.
Баща ми е на 60 години , преди десет години ги спря отведнъж а е пушил повече от 30 години и то тежки цигари БТ например. Просто един ден каза - аз няма да пуша и до там. И до ден днешен не е палил цигара - просто инат и воля :)
Пожелавам ги и на вас - ината и волята

цитирай
27. rpatel - Ох, моля те, недей! Успях да ги от...
30.07.2009 10:58
Ох, моля те, недей! Успях да ги откажа още преди няколко години, обаче...като чета колко хубаво си го написал... пак ми се допуши!!! Добре, че вкъщи няма нито една цигара, а пък ме мързи да се обличам и най-вече да си сложа лещите и да ходя до магазина да купя. То понякога е хубаво да те мързи! :-))
цитирай
28. jblog - Сетих се...
30.07.2009 11:21
Предният ти пост беше за неща, които те дразнят. А какво ще кажеш за събеседник, който спокойно си пали цигарата и те обвива в облак от дим, не знаейки дали ти си пушач и дали ти е приятно (ако пък знае, че не си, и го прави, е още по-нагло!)
цитирай
29. krotalka - Нали в Германия забраниха пушенето в заведения.
30.07.2009 12:08
Какво се случи след това.Много собственици на малки заведения бяха пред фалит или фалираха. Тогава някой се сети и превърна заведението в "клуб за пушачи", последвахо го и други...Сега има масово такива клубове. Още хитринки бяха измислени, за да се пуши в заведенията.
Запалвам си цигара и не ми пука! Няма да ме погребват без ковчег(това от стария виц).
цитирай
30. kalinkamarinova - Whatever you like
30.07.2009 12:27
Не мисля, че обществото има нужда от нещастни "непушачи". Нещастните хора са много по-вредни за обществото от пушачите.
цитирай
31. анонимен - явно
30.07.2009 12:48
не става дума за пушене или непушене ,а за елементарна толерантност и съобразителност. просташко е да не попиташ или не се съобразиш с околните, когато палиш цигара. и другото е просташко -да бъдеш безкрайно краен към пушенето и пушачите.
цитирай
32. анонимен - Който не е от нашите-вън!
30.07.2009 12:51
Очаквам скоро кампании от сорта- всички на фитнес и всички да се хранят здравословно. Който си доставя удоволствие- вън!
Тодор
цитирай
33. lubopitstvo - Абе общо взето,
30.07.2009 13:38
и с мен е така. Пфу, но не съвсем.
Аз искам да ги откажа, но не мога да живея без удоволствието, което ми носят.
цитирай
34. анонимен - доставяй си удоволсвие, но не пречи на другите
30.07.2009 14:49
Ако наблизо някой циганин слуша чалга усилена до дупка - това сигурно му доставя удоволствие и няма никакво значение, че ти се дразниш или ти пречи.
Ако някой алкохолик се напие като прасе и държи да пее и се кара на висок глас - това пак му доставя удоволствие, нищо , че пак пречи на някого.
Твоето удоволствие пречи на много хора и не виждам защо трябва да им го налагаш. И в случая правилният подход не е "Като им пречи да си ходят", както не еправилно и да се изнесът всички живеещи около чалгата или седящи близо до пияницата. С твоето удоволствие ти навлизаш и ограничаваш личното пространство на останалите - което ми се струва егоистично.
Сигурен съм, че никой няма да има нищо против да се затвориш в някоя стая у вас - по възможност без прозорци за да бъде насладата ти пълна - и тогава пуши колкото си искаш. Просто трябва да проявяваш малко толерантност и към другите.
цитирай
35. klimatici - пушенето убива бавно - но кой ли пушач бърза да умре
30.07.2009 16:38
Не пуша повече от 24 години - но и не ми пречи ако някой пуши около мене.
Все пак съжалявам хората дето си дават парите - ей така за минута щастие и пак след малко.


цитирай
36. katan - Времената се менят,
30.07.2009 21:20
нравите също.
Удоволствието и рекламите и те...
цитирай
37. анонимен - Малка лекция
31.07.2009 00:50
По-ужасна, тъпа и писана от безмозъчен човек статия не бях срещал. Очевидно цигареният дим дотолкова ти е замъглил и малкото останали живи и неопушени мозъчни клетки, че си решил да повърнеш този бълвоч, наречено статия или дори не знам как му се казва на подобно нещо. Ти малоумнико прост и такива като теб сте за затвор, за разстрел, но да бъде публичен, за да изкупите вината си, затова, че сте откраднали толкова много часове или дни, или седмици живот на нормалните хора около вас. Вие пушачите сте най-тъпите, ограничени и безмозъчни твари, егоисти, мърши. Вие сте боклуци и не заслужавате живота, който ви е подарен, унищожавайки го по най-смешния начин, и въобразявайки си, че ви удовлетворява някакъв дим, който ви кара да смърдите и да ходите с пожълтели зъби, като че сте прототип на първобитните хора. Но да оставим настрана това, че вие долни изчадия тровите себе си. С това макар и трудно се примирих, въпреки че водих тежка битка с мои приятели пушачи. НО ДА МЕ ТРОВИТЕ МЕН, ДА ОТНЕМАТЕ МОЯ ЛИЧЕН ИЗБОР И МОЯТА ЛИЧНА СВОБОДА? Това е нещо, с което, вярвайте ми, никога няма да се примиря. Как не ви е срам вие да ми говорите за това, че ви се отнемала свободата. Радвайте се, че догодина забраната ще важи само за затворени помещения, а трябваше да ви позволят да се дрогирате с вашите цигари само по копторите ви, жалки подобия на хора. Нямате право да принуждавате нормалните хора да търпят този ваш порок! Аз също съм пристрастен - към шоколад. Тук идва разликата - с това, че аз ям шоколад НЕ ПРЕЧА НА АБСОЛЮТНО НИКОГО ПО АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ НАЧИН! Не занимавам никого с тази моя пристрастеност, не карам никого да се съобразява, не преча на никого да си живее живота и не му тровя дробовете, нервите или каквото и да е, което да пречи да нормалното му пребиваване на тази планета. Наистина не знам защо на някакви амеби, подобия на хора, които си пропиляват живота по този начин, се опитвам да обясня нещо смислено. Надявам се преди да ми изтрият коментара някой да го прочете и да се замисли, защото никога не е късно да спрете цигарите и макар толкова дим да ви е влезнал в празните кратуни, все си мисля, че някъде в дълбоките дебри на мозъка ви е останала една малка капка здрав разум, която все някога ще се отприщи и ще си кажете: "Мамка му, (приликата с името на блога не е случайна) защо го правя? Нима няма нищо друго, което да ми докарва същото, че и по-голямо удоволствие и щастие, при това без да нанася щети на мен и на другите?" Оставам с надеждата да се осъзнаете и ако дори един човек, преосмисли това, което прави и се върне в правия път, аз ще бъда повече от щастлив, защото това ще означава, че редовете, които съм написал, не са били просто захабяване на пръстите и на клавиатурата ми, а нещо повече. Причина да се замислиш и да оцениш това, което ти е дадено свише!
цитирай
38. injir - Причината за влечението към ник...
31.07.2009 00:59
Причината за влечението към никотина била всъщност липсата на витамин B -6/ако не се лъжа/ в организма. Можете да си помогнете с комплекс от тези витамини. Има ги в аптеките. Току-виж - сте отказали вредния навик. Успех!
цитирай
39. анонимен - Zeitgeist-ve-4YK
31.07.2009 18:23
Мноо зле тоз .......И аз съм пушач ама гледната ти точка човек е много збъркана ......Тва е като хората който постоянно замърсяват околната среда въздуха,водата почвата и тн. който му позволяват да оцелее.Та същото е с цигарите толкова ли не можеш да си го набиеш в задимената глава че ТВА СА МНООООООООООО КИНИ ВЕ МАН.Тез праят кинти на твой гръб и ти наричаш тва ЕКСТАЗ не знам женати май не ти пуска мноо мноо .Мани ги тези цигари не се излагай .........................
цитирай
40. veselaj - Аз не мога да разбера истерията о...
01.08.2009 08:11
Аз не мога да разбера истерията около цигарите. Добре де, вредни са, но не повече от колата и чипса, например. Правят се много пари от тях на гърба ни, но по-малко ли се правят от горивата, които замърсяват въздуха значително повече. И още нещо - пуша повече от 30 години и изобщо не боледувам. Макар, че съм израстнала по болниците - като пропуших и се оправих :)))
цитирай
41. анонимен - Zeitgeist-ve-4YK
01.08.2009 20:29
Така ли маце не била боледувала...я виж това и пак говори http://vbox7.com/play:5acd8b01
цитирай
42. анонимен - Вижте
03.08.2009 00:10
http://www.dnes.bg/ako%20shtete%20-%20vqrvaite/2009/08/02/zaklet-pushach-otiva-na-bezliuden-ostrov-za-da-spre-cigarite.75383

Вижте какво правят хората, за да ги откажат, а вие ми говорите колко било прекрасно и не знам си кво...
цитирай
43. luben - разбира се, че
03.08.2009 17:13
си е твой избор, но си е гадно. От 3-4 години в къщи се не пуши (има балконче) и е супер. И никой не смърди (е - ясно е, че като и двамата пушат е друго). И всичко е по-гот. И повече въздух има в дробовете.

Единственото е, че като ми се допуши пура се сещам за субекти като Черепа, Незнамкой си, Сираков и т.н. и ми се отпушва. Но пък в един момент поддавам на желанието (по-точно "му се отдавам") и си запалвам - майната им на мутри и техни производни. Е - веднъж на месец или веднъж на 2-3 месеца - както падне. Но иначе ... хич ги не любя цигарите и пушачите. Но...всеки си знае себе си ;)
цитирай
44. libertybell - mamkamu,
04.08.2009 15:50
ти защо разстройваш непушачите, а?
Анонимните непушачи са толкова толерантни, че чак ми се прииска и аз да стана непушач, хахах:)
цитирай
45. анонимен - Не можеш
05.08.2009 16:55
Не можеш да станеш, защото ти си болен. Болен от безмозъчност и димът ти е убил и малкото вродени клетки, които си имал безподобна твар такава и затова не можеш да осъзнаеш какво си причиняваш. Наркоман.
цитирай
46. sis - ....
06.08.2009 23:52
... аз ще пална една :):):):)

В миналото се е обяснявало, че цигарите лекуват.
Не знам дали е истина, но един приятел ми обяснява, че нямало един човек болен от ауцхаймер пушач!!!

:):):)
цитирай
47. eien - До разпаленият анонимен непушач № 37:
07.08.2009 04:59
въпреки че не пуша, в моя дом има пепелници. Гостите ме никога не пушат на терасата, проветрявам помещението след тях и нищо страшно не се е случило! За какви часове и седмици откраднат живот от мен/нас-непушачите, бълнувате?
Или си мислите , че с тази разпаленост и заклеймяване можете, Вие, неизвестний анонимен Непушачо 37, да помогнете и срещу глобалното затопляне като престанете да изпускате газове (да п.... с извинение) след слагане на точката на коментара си?!
цитирай
48. анонимен - В моя дом
10.08.2009 19:53
пък гостите се съобразяват с правото ми на избор и пушат на терасата, не мисля, че умират от това, че излизат на въздух, а не да ми пълнят къщата с дим. Очевидно си доста прост щом според теб бълнувам и не си могъл да ме разбереш. Когато пушач ми пуши на главата и аз съм пасивен пушач за мен е дори по-вредно и това, което аз казвам е, че всичкият този дим, който съм изгълтал като пасивен пушач откакто съм се родил, ми е съкратил живота с дни, седмици. Кой знае? Сега разбра ли защо казах откраднат, защитнико на пушачите? Глобалното затопляне не ме вълнува, не карам кола и като цяло съм ограничил замърсяването на въздуха, доколкото се касае до мен. С тази разпаленост изразявам недоволството си и възмущението от абсолютно безпардонното поведение на повечето пушачи, които потъпкват правото ми на свободен от дим живот, а после най-нагло почват да пищят как едва ли не те са неоправданите и тяхната свобода е иззета.
ПП: Опитът за оригалност накрая не ти се получи. ;)
цитирай
49. анонимен - Я виж това:
27.08.2009 10:02
http://www.pavlin.net/blog/
Така, малко по-надолу е и е под заглавие:
"19 November
Цигарите са полезни за моето здраве".
Павлин ми е приятел и аз бях свидетелка на описаното - да знаеш, че беше доста по-драматично.

А с една приятелка психиатърка сме стигнали до извода, че лекарите са под огромен натиск от тези общо взето търговски атаки потив тютюнопушенето. За един лекар е просто "политически" неприемливо да обясни откровено на пушача на какви доста сериозни рискове се излага, ако внезапно спре да пуши. Така че ти и жена ти, и Павлин, и безброй други ги откриват поединично и понякога на доста висока цена.

Тези истеречни кръстоносни походи в защита на моето здраве за сметка на личната ми свобода според мен са явни симптоми за едно много мащабно, глобално настъпление на мракобесието срещу всички изяви на човешката индивидуалност. Може така да звучи високопарно, но ако се замислиш и огледаш, към забраните на пушенето ще можеш да добавиш още доста дълъг списък от дребнави и по-крупни посегателства върху свободата в името на съмнителни ползи.

Светла (една от всичките)
цитирай
50. анонимен - Без мозък
05.09.2009 17:24
Една от всичките с опушен мозък и почти никакви останали здрави, трезво мислещи, мозъчни клетки. Не, че по принцип жените (що се касае до казуса пушене) имате много клетки, които да помислят разумно...
цитирай
51. анонимен - @анонивен (№ 50)
06.09.2009 12:38
Ама ти защо реши, че аз съм пушачка? Понеже аз такова нещо не съм написала. Или всеки повод да изтъкнеш предимствата на мъжете пред жените ти включва безусловния рефлекс да плещиш глупости?

Пушенето на тютюн е наркомания - мъжете се пристрастяват също толкова ефикасно, колкото и жените. И, опасявам се, това не е пряка функция от броя мозъчни клетки или природната интелигентност, каквото и да означава това.

Светла (една от всичките)
цитирай
52. анонимен - Светла (една от всичките)
13.09.2009 02:21
Ще ти отговоря тези дни, когато ми остане време. Иначе приеми моите извинения, явно не съм доразбрал, че не пушиш, въпреки че очевидно защитаваш пушачите, което на мен лично ми е "малко" странно.
цитирай
53. анонимен - До Светла (една от всичките)
11.10.2009 18:59
Не искам да споря дали мъжете или жените се пристрастяват по-ефикасно, знам, че е 10 пъти по-вероятно (и така се и случва) мъж да се откаже от тютюна отколкото жена. Това, което аз имах предвид е, че на жените дотолкова им се е изменило съзнанието, че пушенето им се превръща в по-важно от това детето им да е здраво. Това, което трябва да им е вродено, закодирано и едва ли не най-важната функция да възпроизвеждат живот, остава на заден план. Не искам да ти казвам колко жени забременяват и продължават да пушат. Раждат и продължават да пушат на детето като хем му вредят, хем му дават лош пример. Света наистина не отива на добре. Надявам се сега да ме разбереш по-добре.
цитирай
54. анонимен - До Анонимен #50, 52 и 53
20.10.2009 19:28
Ох! Единственото, което разбирам наистина добре, е, че ти продължаваш да спориш с мен за неща, които аз не съмо не съм написала, но и въобще не съм намекнала. И че във всички случаи те избива на сексизъм.

Не съм казала и че не съм пушачка. Не съм обсъждала въпроса хубаво ли е или не да пуши човек. (Не е хубаво със сигурност - вдишваш гадости, харчиш пари, и главното - ставаш зависим. Това последното може да се окаже много унизително. И няма никакво значение от кой пол си.)

Това, което се опитах да кажа (в #49), е, че когато вече си пушач, т.е. зависим, внезапното спиране на цигарите в определени случаи може да се окаже много по-опасно, отколкото да продължиш да пушиш. Така е с всички зависимости (не само с цигарите). И че официалната политика и породената от нея обществена нагласа пречат дори на лекарите да бъдат коректни с пациентите си по отношение на възможните опасности от внезапно прекратяване на пушенето.
Интересно, ако се бях подписала с някоя дума от среден род, дали моето мнение щеше да ти докара същия тръшък?

Светла (една от всичките)
цитирай
55. анонимен - До Светла (една от всичките)
24.10.2009 18:38
Не мога да се занимавам повече да ти обяснявам. Продължавай да си мислиш, че внезапното спиране е по-вредно от това да продължиш с дима, продължавай да тровиш себе си и околните (ако си пушачка, защото ти от всичко, което написа, половината неща каза, че не си ги казала) и да видим, пожелавам ти дълъг живот, пък дали ще живееш дълго... Много ти здраве, пък нека мен, непушача, ме избива на сексизъм. ;)
цитирай
56. анонимен - Ох...
02.03.2010 17:15
Отивам да пафна една:)
цитирай
57. анонимен - Горките хора. . . Жалко е да робуваш ...
03.05.2010 11:44
Горките хора... Жалко е да робуваш на каквото и да е, още по-малко на нещо което те убива. Облекчението на наркомана, когато си вземе дозата е разбираемо естествено, нормално е и абстиненцията да доведе до временна депресия. Нали за това сме хора, за да можем да покоряваме собствените си слабости, не те нас. От 5 години не пуша и съм по-щастлив от всякога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471583
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол