Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2015 07:39 - Д-р Румен Стоилов -Вечната светлина на България
Автор: mit777 Категория: Забавление   
Прочетен: 4198 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 18.09.2015 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Д-р Румен Стоилов - лекар, езотерик, изследовател, скенер на енергиите в Земята, хората и природата.
Д-р Румен Стоилов: Единствено сърцето не боледува от рак!
Всяко заболяване е сигнал, че нещо в живота ни не е правилно
image

Дневниците на уфолога (50) с проф. Стамен Стаменов 2015-06-21

Румен Стоилов - Конференция

Д-р Румен Стоилов определено е рядка птица сред лекарското съсловие. Неговият поглед към пациента е широкоспектърен, също като интересите му. Кардиологът от Пловдив, който работи в общинската Първа градска болница “Св. Мина”, от години се занимава с йога, с различни духовни практики и е посетил едни от най-силните и енергийни места на нашата планета - Тибет, Перу и Пирамидите в Босна. Той казва, че Балканите като цяло и в частност България, са една от избраните територии на Земята, едно от местата, откъдето ще започне промяната в развитието на човечеството.

Що се касае до лекарската му практика, д-р Стоилов с радост споделя, че това е професията, която е искал и го прави щастлив. Работата с хора е удоволствие за него, а лечението не е само с медикаменти. Той се гордее, че познава подробно най-работещия орган в тялото ни - сърцето. Владее перфектно френски, английски, руски и български език, има добър италиански и говорим арабски.

Ето какво още разказа за себе си, за медицината и за езотеричното познание специално за в. “Доктор” широкоскроеният кардиолог.

- Д-р Стоилов, влагате ли езотерични познания в чисто медицинското лечение на пациентите ви?
- Всяко професионално или личностно развитие има 3 етапа. Първият е, в който трябва да научиш занаят, да имаш знания и сръчност като занаятчия. Ако си добър занаятчия, вторият етап е да вложиш артистичност във вършеното, то да става с лекота и финес. Но това не означава, че пак обичаш това, което вършиш. Да речем, при лекарите може да мразиш човека, който е дошъл да ти се оплаква, че е болен. Само някои хора стигат до третия етап, в който работата става начин на живот, призвание, започват да живеят с това, което работят. Радвайки се и живеейки пълноценно, вършиш и работата си, която ти е професия, с лекота и удоволствие. Има много хора, които казват: “Дай да ми свърши работното време, че да отида да живея.”
При третия етап от развитието, за който ви говоря, идва момент, в който през цялото време си себе си, но без да се насилваш, а това ти носи пълноценност и удоволствие.
image
- Вие кога постигнахте този етап?
- Успоредно, вървейки по пътя си на развитие. Явно, че всеки човек има програма, с която се ражда, но невинаги стига до нея. При мен основният стремеж е бил да общувам с хора и да пътувам по света. Но не можех да стана дипломат, защото родителите ми не бяха от политбюро в стария режим. Макар че влязох медицина без да го искам и търся, по някакъв начин след 20 години осъзнах, че съм стигнал до това, което исках в младежките си години. Във всяка професия, ако успееш да го приложиш, стигаш до това, което най-искрено искаш. Аз в момента съм обиколил доста страни и не спирам да пътувам. 12 години съм работил в Либия, бил съм в Брюксел на специализации по европейски програми. Мисля се за гражданин на света. Влязох в света на невидимото, без да искам и да го търся. Мисля да издам книги, особено за пътешествието си в Тибет, защото това беше изключително преживяване. Там се чувствах прегърнал света и върнал се. Това пътуване беше седмица в Пекин, седмица в Непал и 2 седмици в Тибет.
image
- Защо отидохте в
Тибет?
- Там е една от трите енергийни опори, възлови места, на нашата планета. Според някои езотерици Тибет е входът към Шамбала. В същото време той е ос на света, всички енергийни влияния като в гръмоотвод влизат във връх Кайлас, който никога не е качван от човек! Според митологията там живее бог Шива със семейството си. Някъде по-долу преди върха е входът към Шамбала. Обиколката Кора, която направихме, е с дължина 57 км. Нарича се свещена, защото се минава през свещени места. Предполага се, че там човек поема енергията и светостта от свещените места, които обикаля. В същото време ти отдаваш на света тази свещена енергия, до която си се докоснал.
image
В момента новият енергиен световен център е в Латинска Америка. Там сега се приема основната енергийна и космическа информация, това е пъпната връв на Земята. Това са около 1000 км кръг върху Перу, Еквадор, Боливия и частично Бразилия. Затова посетих и Перу, отново сърцето ме водеше в това пътуване. Предишният енергиен център беше в Тибет, но доминанта в близките хилядолетия ще бъде Латинска Америка. Балканите са тясно свързани енергийно с Перу и с пирамидите в Мексико. Перу всъщност е някогашната империя на маите.

- Случайност ли е, че станахте кардиолог и работите и на физическо ниво със сърцето?
- Не е случайно, разбира се. Аз съм интернист, ехографист, нефролог и щях да ставам невролог или психиатър. Но връщайки се в България от чужбина, се озовах в кардиологична клиника в Пловдив. Внушението, което получих от висшите сили, беше, че се занимавам езотерично със  сърцето като мислещ и чувстващ орган .

Затова трябва да започна да се занимавам и на физическо ниво със сърцето, за да разбера за какво става дума. Мисля, че си намерих мястото в кардиологията.
image
- От какво боледува сърцето според вас?
image           image     image   image                                                                               
- То боледува, защото е основният работник в нашия организъм, дори науката го доказа. Сърцето е и мислеща част на човека, като мозъка. В САЩ има Институт за сърцето, който е научен, и е доказано, че има мозъчен тип клетки - неврони в тъканта на сърцето. Сърцето всъщност е един от мозъците в организма ни. Има директна връзка между мозъка и сърцето. Така че всеки сигнал се отреагира първо в сърцето, преди да е стигнал до мозъчната кора. Сърцето е най-чувствителният орган, който реагира на всичко, което минава през емоциите и през мислите ни. Това, което сърцето прави, е огледало на онова, което става в нас или как реагираме на външния свят. Освен това е почти единственият орган, който работи постоянно. Тази “помпа”, която, грубо казано, представлява сърцето, си почива само от едното изпомпване на кръвта до следващото. Само сърцето е и органът, който не боледува от рак. С две думи можем да кажем, че сърцето боледува, защото е свързано с фините функции на човека като цяло.
Медицината не гледа на човека като цялост, като съвкупност от емоционални проблеми, болки, преживявания, които са го довели до болест. Наличието на болест всъщност е заради дисбаланс в организма, появил се като резултат от случки, които психически и емоционално са ни наранили. В този смисъл сърдечните заболявания са голяма част от емоционалните травми. Сърдечните заболявания са най-близо до психичните травми и до енергийните дисбаланси. Всяка болест е сигнал на живота и на тялото, че нещо в начина, по който мислим или живеем, не е правилно. Всъщност болестта се явява, за да ни накара да се замислим и да се огледаме, за да видим къде грешим в мисленето и в живота си.

- Да, но хората не го правим като че ли...
- Е, някой трябва да им помогне, за да го направят. Всъщност философията на медицината в момента е да излекуваме болния до следващото му влошаване, където отново ще го лекуваме. Т.е. медицината в момента не е основана на профилактиката. Всяко ново лекарство струва по-скъпо от предното, води до повече странични ефекти и има по-малко лечебна сила. Това е програмирано, за да върви въртележката с купуването на лекарства.

Има и друга страна на нещата. Част от хората не обичат да бъдат здрави, преструват се на болни, защото по този начин получават обичта и грижите на околните. Човек, оплаквайки се, енергийно привлича вниманието на другите хора около себе си, прибира си тяхната енергия, обич, внимание и загриженост. Процесът на лекуването е обща работа между лекаря и болния. Лекарят само дава насоките на лечението, но човекът трябва сам да се излекува, ангажирайки и своите възможности и енергии, които всеки от нас притежава. Йогите твърдят, че имаме репаративна система за самоизцеление,  която сме блокирали. Дори американците се готвят да признаят научно наличието на тази репаративна система у хората.

- Как може да събудим оздравителната си система?
- Тя може да бъде задвижена с правилно хранене, приемане на чиста вода, медитация и грижа за тялото. Трябва да намалим приема на обработени храни с наличие на консерванти, оцветители и други изкуствени добавки в тях. Нека да приемаме повече ядки, плодове и зеленчуци. Да, ще мине някой тор и пестицид през нас, но организмът ни се е научил да се справя с тези неща.
Трябва да променим и мисленето си. Тези неща се опитвам да ги предам на всеки от пациентите си като част от лечението им. Ние сме се оттеглили само в главата си, почти всички сетива, които използваме, са там. Иначе използваме тялото си само като някакъв вид услужливо наше притежание, без да търсим душа и разум в него. А всъщност всяка клетка има разумност и може да бъде управлявана с мисъл и с намерение. Милиардите клетки, които са в коляното ни например, всички червени и бели кръвни клетки, са някакъв вид разумни цялости. Те общуват помежду си, разменят си информация и работят в синхрон. Ние трябва да си върнем умението да общуваме с клетките си. Нашият език на общуване с клетките е въображението, представата и да се обърнеш към тях с молба или с изказване какво искаш и какво очакваш от тях. Но преди всичко е равнопоставеността, че си разпознал и забелязал тази клетка сред всички милиарди клетки в тялото си, и я молиш да ти помогне за справянето с даден възникнал проблем. Най-трудното за лекарите и за хората е да променим начина си на мислене, всичко, което сме свикнали да приемаме за тялото си.

- Колегите ви готови ли са да се променят според вас?
- Не, не са готови. Аз съм рядка птица, у нас има около 20-50 такива колеги. Тези, които са добри лекари, не работят за разширяване на светогледа си. Част от тях не са мотивирани или нямат време за това. А 90% от всички лечители нямат професионализъм за работа с човека, с биохимията, с психологията му.

- Споделяте ли статистиката, че българите сме на едно от първите места по смъртност от сърдечносъдови заболявания?
- Да, сърдечносъдовата заболеваемост и смъртност на българите е сред най-високите в Европа. Това отново е свързано с целостта на човека като личност, с емоционалния и духовния му живот. Ние сме подложени на изключителен стрес от 20-годишното стоене в нищото, т.нар. демократичен преход. Другите държави от т.нар. източноевропейски лагер влязоха в стабилен капитализъм или се върнаха към част от старите си традиции, като Унгария и Чехия. Докато ние не намерихме посоката. Въпреки това българинът е изключително жилав и съм оптимист като цяло.

Иначе това, че хората посягат на живота си, който е направен да е скотски, е изключително тревожен феномен, който не мога да приема. В началото на прехода дойдоха двама американци, които създадоха план как българите да влязат в новия период от развитието си. Има го публикуван в интернет. Та, според този план 1 млн. българи трябва да живеят вън от България, 1 млн. да са умрели, всички да са без собствено жилище и да са нискоквалифицирани. Но планът им не успя. Да, 1,5 млн. българи са в чужбина, но ние все още имаме жилища, все още се радваме на живота и раждаме деца, колкото и да са малко.

Румен Стоилов: Надявам се последните да станат първи
- Защо според вас е този план за унищожение на България?
- Балканите са възлово важна територия за бъдещето на човечеството, с център България. Да оставим големите златни и сребърни залежи, които се намират под нашата територия, но новият свят няма да може да започне без събуждането на балканската територия. Но виждането на американците, че трябва да изгонят живеещите там хора, няма да стане. Защото бъдещето на света е именно в хората, които живеем на тази земя. Така че нещастието на американците е, че почти са пипнали сейфа със съкровището, но ключът им убягва, защото хората тук все още сме живи. И няма да ни унищожат!

Величието на Българския Дух-1.Д-р.Румен Стоилов-1част










Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602409
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031