Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2022 19:01 - © Украински прайд
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1862 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 29.06.2022 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.06.2022г.

     Писал съм за мизерната роля на гей–общността в Петербург в интригите около Пушкин в месеците преди гибелта му. Е, сега ЛГБТ+ общността на Украйна пък уверено води страната към Евроколхоза. Глобални геополитически процеси, изявления на украински пропагандисти и интересите на украинските представители на ЛГБТ – всичко това изведнъж се преплете и се сблъска в Киев през последните седмици. Какви подводни камъни за суверенитета на която и да е държава съдържа една безобидна на пръв поглед международна конвенция като ИК?
На 21 юни стана известно, че всички 27 държави членки на Евроколхоза са се съгласили с предложението за предоставяне на Украйна на статут на кандидат за членство в компанията.
Предният ден Bloomberg излезе със статия с глупавото заглавие "Украйна е готова да получи подкрепата на държавите от ЕС по пътя на членството". Такива глупави са повечето заглавия и статии на западните медии за Руската федерация, Специалната военна операция и Украйна.
Защото в какво е готова Незалежната? Само една гола готовност, по скоро голямо желание и конкретно в нищо не е готова. Тя в това си състояние на война не може и да стане готова.
А според Bloomberg предложените стъпки, които Киев ще трябва да предприеме, включват :
• Прилагане на законодателство относно процедурата за подбор на съдии от Конституционния съд; • Завършване на проверка за почтеност на кандидатите за различни съдебни съвети;
• Засилване на борбата с корупцията, включително чрез назначаване на нов ръководител на Специализираната антикорупционна прокуратура; • Привеждане на законодателството за борба с изпирането на пари в съответствие със стандартите на работната група за финансови действия; • Прилагане на антиолигархичното законодателство; • Преодоляване на влиянието на собствените интереси чрез приемане на нов медиен закон в съответствие с медийните директиви на Европейския съюз. Комисията планира да наблюдава напредъка на Украйна в изпълнението на тези условия и ще се стреми да докладва за тях през следващите години
image

В същото време Евроколхозът не все предвид тези условия, чието спазване от Украйна би ѝ позволило да получи такъв статут. Разбираемо е : политически и символично кандидатурата трябва да бъде приета във формата "бързо, бързо, останалото по-късно" (както с Македония) . Евросъюзът обаче намекна, че този аванс може да бъде оттеглен. Украйна ще трябва да спазва изискванията на европейските куратори по отношение на законодателството за борба с корупцията, деолигархизацията, съдебната реформа и защитата на правата на малцинствата.
Но ето че едно условие беше незабавно изпълнено и то предварително – точно в навечерието на обявяването на кандидатурата Върховната Рада (ВР) на Украйна гласува за ратификацията на Истанбулската конвенция. И на 21 юни (денят на обявяването на съгласието за кандидат–членство) Владимир Зеленски незабавно и тържествено подписа съответния закон.
"Подписано. Закон за ратификация на Истанбулската конвенция. Основното му значение е просто, но изключително важно. Това е задължение за защита на жените от насилие и различни форми на дискриминация", се казва в профила на Зеленски в Instagram.
Да, ама не е само това. Освен че защитава жените от насилие, конвенцията задължава страната, подписала я, чрез системата на средното образование да възпитава у младото поколение толерантност към нетъждественост на пола по рождение и половата идентичност. Което противоречи на традиционното схващане, че мъжът е мъж, а жената е жена.
Като всяко действие и това има своето противодействие. В Украйна основният колективен противник на конвенцията е Всеукраинският съвет на църквите и религиозните организации (обединява 16 основни религиозни организации на Украйна : УПЦ, ПЦУ, гръцки православни и римокатолици, мюсюлмани, евреи и редица протестантски църкви). И доскоро те успяваха да торпилират опитите за ратифициране на конвенцията от Върховната Рада – Украйна подписа този документ още през ноември 2011 година.
За симпатиите на традиционалистите , които ще протестират срещу ратификацията пред Конституционния съд, се домогва Юлия Тимошенко, която през 2014–та година като кандидат за президент говореше : "Ще вдигна целия свят, за да остане от тази Русия само изпепелена земя" и ред други обиди и заплахи към кримчани. Виж интересен разговор тук –https://19min.bg/news/novini_8/iuliia-timoshenko-rusnatcite-da-badat-razstreliani-s-iadreno-orazhie-52250.html
Журналистите от изданието Strana.ua забелязали, че офисът на Зеленски е осигурил гласуване на ратификацията на Истанбулската конвенция, но в същото време "превърта" предаването на контрола върху Специализираната антикорупционна прокуратура (САП) на главния прокурор – това е само едно от вече споменатите изисквания на Европейската комисия към украинските власти – от "морковите" за статута на кандидат.
Следва още по–интересно. В допълнение към ратификацията на конвенцията и предаването на контрола върху САП, Европейската комисия поиска да се приеме закон за процедурата за избор на съдии от Конституционния съд (този, който ще решава конституционността на Истанбулската конвенция), както и завършване на подбор на кандидати за създаване на Висша квалификационна комисия на съдиите. Елементи на съдебната реформа, чието изпълнение Киев отлага колкото е възможно повече. Ако превъртим календара преди девет месеца, ще видим, че точно същите искания бяха отправени към украинските власти миналата есен от … Kyivpride. Не конкретно само тях, има цял пакет от изисквания.
Но освен всичко друго, Kyivpride провежда кампания към украинските власти за засилване на съдебната реформа. Това иска днес и Европейската комисия. Е, по пътя, Kyivpride, разбира се, реши и вътрешноцехови производствени задачи, опита се да консолидира защитата на правата на ЛГБТ общността, разчитайки на подкрепата на Европейската комисия.
Европейската комисия иска нещо от украинското правителство, а ЛГБТ общността също иска нещо от украинското правителство. Обединявайки усилията и исканията си, те са по-способни да постигнат целите си. Ето как изглежда отвътре. А отпред – хуманизъм и защита на правата на малцинствата.
Когато руското правителство отново започне да гони чуждестранните агенти с маратонки в цвета на дъгата, да забранява "Мемориал" или "Грийнпийс", отвън изглежда, че се занимават с някаква миша суетня. Провеждат тирания заради самата тирания.
Всъщност проблемът с чуждестранните агенти не е, че са в опозиция на властта. А в това, че са проводници на чужда воля в замяна на подкрепа на техните цели и интереси.
Точно така, както работи за Европейската комисия и Kyivpride. В този пример ясно виждаме триковете и методите за подкопаване на суверенитета на държавата и поставянето му на парче под контрола на чуждестранни куратори. И колко умело е маскирано под защитата на човешките права. Да, и не глупаци излязоха с идеята да съчетаят в една конвенция защитата на жените от насилие и прокарването на небинарното в образователния процес.
И накрая, последният важен момент в тази история : за него се досещат в Киев и би било добре и ние да го осъзнаем и помним. Конвенцията е такова нещо, че днес съществува, но утре не. Възможно е да се отмени ратификацията, както Турция го направи. Възможно е изобщо да не се ратифицира (като Унгария и пет други държави от Евроколхоза). Но също толкова лесно да се върнат елементите на държавния суверенитет няма да е възможно.

https://vz.ru/world/2022/6/22/1164177.html
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-20/ukraine-poised-to-get-backing-of-eu-states-on-membership-path?srnd=premium-europe
https://19min.bg/news/novini_8/iuliia-timoshenko-rusnatcite-da-badat-razstreliani-s-iadreno-orazhie-52250.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. missana - Интересното е, че Украйна е пътник в най-лошия смисъл
28.06.2022 19:56
независимо от изхода на тази война. Много интересни неща научих от материала ти. Благодаря!
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
28.06.2022 22:21
Радвам се!
Украйна е пътник в тази форма.
цитирай
3. iw69 - Укропедалите
28.06.2022 22:33
се натискат да станат членове в клуба на истинските европедераси и да ги поканят и в някоя тъмна стаичка за забавления на северноатлантическите пендухи.
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw69
28.06.2022 23:06
Смешно е, ама така си е.
цитирай
5. mt46 - Мда...
28.06.2022 23:33
Мъчат се да подражават на еврогейците...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
29.06.2022 09:02
Нали се стремят към светлото евроколхозно бъдеще.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762005
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031