Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.04.2009 12:03 - Двойно сметопочистване -благодаря ви, няма нужда
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 3706 Коментари: 11 Гласове:
0Вчера, през има няма два часа, на малката уличка където живея, два пъти минаха сметопочистващи машини за да приберат боклука от контейнерите. Не че втората кола имаше какво да прибира де! Въпреки това, работниците от втория камион чинно закачиха контейнерите, „обърнаха” ги в камиона, върнаха ги на местата им и отпрашиха нататък по маршрута си, който явно съвпадаше със този на миналите преди тях. Такова чудо до сега не бях виждал. Да събират боклука от празните кофи! Обикновено всяка вечер минава една кола, прибира всичко и това е напълно достатъчно! Не беше така обаче, преди седмици, когато за да стигна до дома си трябваше да прескачам камари от смет, натрупани по тротоара и пътното платно. Тогава я минеше кола един път в седмицата, я не.

После се сетих за „кризисния щаб” на правителството и отговора ми просветна мигновено. Явно едната кола я праща общината, а другата правителството. И понеже шефовете им са в непрекъсната медийна война, явно съвсем са забравили понятия като координация и съгласуване. Сметката обаче, я плащам аз! Като данъкоплатец и както изглежда пълен балък!

Представете си, че отивате на автомивка, оставяте колата си за измиване и когато се връщате след трийсетина минути, на касата ви представят две сметки.

-К`во е т`ва бе? –ще попитате вие в потрес. -Ами след като Бойко е почистил колата ви, след него я е почистил и Серго! Колата ви е почистена два пъти, съответно трябва да заплатите за две услуги! Ако тази нелепа ситуация, някой път вземе, че ви се случи, ще платите само едната сметка, нали? Случаят при сметта, обаче е друг. Нека да продължим с хипотетичния вариант: -Аз няма да ви платя две сметки! Да не сте луди! –ще възнегодувате вие. –Едната си я заврете, нали знаете къде! -Господине, вие, като си купите два сладоледа нали не плащате за един? Ние вече сме си удържали парите от сметката ви! Нали трябва да платим и на двамата си работника за работата. При тези думи юмрукът ви някак несъзнателно се отправя към мазната физиономия на служителя пред вас и...   Но да се върнем в реалността, която за съжаление е по нелепа и от горната хипотетика. Ние данъците вече сме ги внесли, а два клона на властта –местната и държавната се надпреварват кой да ги похарчи за едно и също нещо. Не, не се надпреварват, а направо си ги харчат без да се разберат, аджеба, какъв точно е проблема. Но какво им дреме, нали сметката вече ние сме я платили предварително!   Да се опитаме да разсъждаваме логично по отношение на проблема с боклука и правителството. Него (проблема, де) или го има или го няма. Ако приемем, че го има, то той е поне от няколко месеца. Свидетели за това сме всички! Щом това е така,  то излиза, че правителството реагира прекалено бавно на кризисни ситуации. Ако трябва да се надяваме на тях да ни спасяват при бедствия, докато реагират повечето от нас ще гушнем букетите. Ако приемем, че проблема вече не съществува и общината се е справила, то и това е лош вариант за правителството, защото значи, че просто се опитва да си прави предизборна реклама! Но защо с моите данъци, не мога да разбера!   За общината нещата седят по същия начин. Още преди нова година започнаха да подхвърлят публично, че ще късат договора с "Новера" и когато го направиха, бяха така парализирани от учудване, че ефектът от това видяхме всички.   Не знам, кой е виновен за цялата тая работа около боклука -правителството или общината и не ме интересува, защото и двете институции са, както казва народа: "Хвани единия -удари другия"! Просто не желая един месец улицата ми да тъне в мърсотия и смрад, а на следващия да изхвърлят дори и празните кофи по два пъти! Не искам много, нали?   image


Тагове:   боклук,


Гласувай:
0
0